НовиниКриміналНа Черкащині СБУ протидіє організованій злочинності, яка загрожує державній...

На Черкащині СБУ протидіє організованій злочинності, яка загрожує державній безпеці

-

- Advertisment -

З початку цього року співробітники Управління Служби безпеки України в Черкаській області нейтралізували в регіоні діяльність трьох організованих злочинних угруповань, які загрожували державній безпеці нашої країни.

Наразі тринадцятьом зловмисникам повідомлено про підозру у вчинені злочину і судом обрано міри запобіжних заходів. Про це інформує пресслужба обласного управління СБУ.

Так, правоохоронці блокували діяльність організованої групи, до складу якої входило чотири чиновники Черкаської міськради і два комерсанти. Фігуранти організували схему привласнення державних грошей, виділених на реконструкцію дорожньої інфраструктури міста. За даними слідства, посадовці уклали відповідну угоду з представниками комерційної структури на понад 18,5 мільйони гривень. Встановлено, що частина грошей була перерахована на афілійовані фірми-конверти і переведена у готівку. За оцінками експертів, оборудка завдала державному бюджету збитків на майже 1,6 мільйони гривень.

У травні цього року співробітники СБУ нейтралізували на Уманщині діяльність міжрегіонального наркоугруповання. Четверо учасників групи, серед яких раніше засуджені за вчинення тяжких злочинів, займалися збутом оптових партій метадону. Зловмисники реалізовували «товар» на території Черкаської, Кіровоградській та Вінницької областей.

Також було викрито організовану групу, до якої входили посадовці одного з лісгоспів області. Фігуранти налагодили механізм незаконних вирубки і продажу дерев цінних порід з державного фонду. Необліковану лісосировину вони збували комерсантам за штучно заниженою вартістю. Правоохоронці затримали зловмисників під час нелегального відвантаження клієнтам понад 70 кубометрів сосни.

У межах кримінальних проваджень, розпочатих за вказаними фактами, тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до протиправної діяльності.

Як повідомляв сайт vikka.ua, СБУ веде системну боротьбу з контрабандою.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x