НовиниЧеркащинаНа Черкащині прокуратура через суд забрала землі у АТОвця

На Черкащині прокуратура через суд забрала землі у АТОвця

-

- Advertisment -

Прокурори Черкаської області через суд домоглися повернути у державну власність частину території Національного природного парку «Нижньосульський», що розташований в межах села Лящівка, Іркліївської громади. Про це інформує пресслужба прокуратури Черкаської області.

Так, рішенням Чорнобаївського районного суду Черкаської області задоволено дві позовні заяви Золотоніських міжрайонних прокурорів. Суд визнано незаконними й скасовано накази Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області. Також рішенням суду ухвалено повернути державі 2 земельні ділянки загальною площею 4 га вартістю 16 млн грн, які входять до території Національного природного парку «Нижньосульський».

Наразі, судові рішення не набрали законної сили.

Крім того, судом у лютому поточного року ухвалені ще три рішення щодо повернення державі земельних ділянок площею 12 га в межах вказаного об’єкту природно-заповідного фонду, які набрали законної сили та звернуто прокурором до виконання.

Нагадаємо, що у 2016 році Держгеокадастр передав 20 га землі заповідника приватним особам. Це були землі Національного природного парку «Нижньосульський»

Власне, сам заповідник розташований уздовж річки Сула і охоплює території Полтавської і Черкаської областей.

У 2016 році 10 га заповідних земель, розташованих за межами Лящівської сільської ради, Управлінням Держгеокадастру в Черкаській області були передані 5 приватним особам для ведення сільського господарства.

Як вдалося з’ясувати кореспондентам vikka.ua, трьома з п’яти земельних ділянок володіє родина Олександра Халамейдика, який нині обіймає посаду заступника керівника обласного військового комісаріату, а до цього він був керівником ГО «Воїни АТО Черкащини».  Ділянками володіють, власне, сам Олександр Халамейдик, його дружина – Вікторія і Юлія Халамейдик. Дві інші ділянки належали Юрію Петренко та Андрію Тараненко.

Олександр Халамейдик служив в АТО. Нині також проходить службу в складі ЗСУ.

Читайте також

Благодійний аукціон у Черкасах: Табурець купив шаблю, а Ткаченко – картину (ВІДЕО)

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x