НовиниЧеркащинаНа Черкащині прокуратура через суд забрала землі у АТОвця

На Черкащині прокуратура через суд забрала землі у АТОвця

-

- Advertisment -

Прокурори Черкаської області через суд домоглися повернути у державну власність частину території Національного природного парку «Нижньосульський», що розташований в межах села Лящівка, Іркліївської громади. Про це інформує пресслужба прокуратури Черкаської області.

Так, рішенням Чорнобаївського районного суду Черкаської області задоволено дві позовні заяви Золотоніських міжрайонних прокурорів. Суд визнано незаконними й скасовано накази Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області. Також рішенням суду ухвалено повернути державі 2 земельні ділянки загальною площею 4 га вартістю 16 млн грн, які входять до території Національного природного парку «Нижньосульський».

Наразі, судові рішення не набрали законної сили.

Крім того, судом у лютому поточного року ухвалені ще три рішення щодо повернення державі земельних ділянок площею 12 га в межах вказаного об’єкту природно-заповідного фонду, які набрали законної сили та звернуто прокурором до виконання.

Нагадаємо, що у 2016 році Держгеокадастр передав 20 га землі заповідника приватним особам. Це були землі Національного природного парку «Нижньосульський»

Власне, сам заповідник розташований уздовж річки Сула і охоплює території Полтавської і Черкаської областей.

У 2016 році 10 га заповідних земель, розташованих за межами Лящівської сільської ради, Управлінням Держгеокадастру в Черкаській області були передані 5 приватним особам для ведення сільського господарства.

Як вдалося з’ясувати кореспондентам vikka.ua, трьома з п’яти земельних ділянок володіє родина Олександра Халамейдика, який нині обіймає посаду заступника керівника обласного військового комісаріату, а до цього він був керівником ГО «Воїни АТО Черкащини».  Ділянками володіють, власне, сам Олександр Халамейдик, його дружина – Вікторія і Юлія Халамейдик. Дві інші ділянки належали Юрію Петренко та Андрію Тараненко.

Олександр Халамейдик служив в АТО. Нині також проходить службу в складі ЗСУ.

Читайте також

Благодійний аукціон у Черкасах: Табурець купив шаблю, а Ткаченко – картину (ВІДЕО)

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

ПАТ “Черкасиобленерго”: якими сервісами для передачі показів лічильника користуються черкащани

Для коректного формування оплати за електроенергію, щомісяця споживач повинен передавати оператору системи розподілу покази електролічильника.  Для цього у ПАТ...

У Черкасах вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

У Черкасах відбулися пам'ятні заходи з нагоди 38-ї річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Про це повідомляє пресслужба Черкаської...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x