НовиниЧеркасиБлагодійний аукціон у Черкасах: Табурець купив шаблю, а Ткаченко...

Благодійний аукціон у Черкасах: Табурець купив шаблю, а Ткаченко – картину (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

У Черкаському обласному художньому музеї відбувся Благодійний аукціон продажу художніх творів на підтримку ЗСУ. Гроші збирали для ремонту воєнної техніки воїна, черкаського художника Дмитра Бур’яна та на реабілітацію черкащанина, військовослужбовця десантно-штурмової бригади Антона Гладуна. Повідомляє власний кореспондент ВІККА.

Після активних торгів пішло з молотка панно «Слава Україні». Художня вишивка шовком і золотом – робота майстрині Олександри Теліженко.

ОЛЕКСАНДРА ТЕЛІЖЕНКО, МАЙСТРИНЯ НАРОДНОГО МИСТЕЦТВА:

«Там символ. Наш тризуб. Барвисте, розкішне древо життя. Це побажання Україні розквіту».

Придбав панно ректор Черкаського технологічного університету. Каже, на допомогу військовим грошей не шкодує. Тим паче, якщо є нагода придбати роботу знаної майстрині.

ОЛЕГ ГРИГОР, РЕКТОР ЧДТУ:

«Я дуже шаную Олександру Теліженко. В мене вже є досить багато її робіт. А даний тризуб висітиме в кабінеті ректора ЧДТУ».

Серед публіки у художньому музеї: підприємці, посадовці, депутати. Тут проводять благодійний аукціон. Збирають гроші на потреби черкаських військових. Присутній також керівник обласної військової адміністрації Ігор Табурець. Він, до речі, придбав шаблю із символічним написом.

ІГОР ТАБУРЕЦЬ, КЕРІВНИК ЧЕРКАСЬКОЇ ОВА:

«Кожен на своєму фронті виконує певну місію, певні завдання. І, як зазначав наш Президент, заради чого ми тоді воюємо, якщо ми будемо забувати про культуру, про мистецтво, про наші цінності».

«Етюд» Петра Козіна придбав черкаський підприємець Юрій Ткаченко. Зізнається: картина припала йому до душі, тому вирішив змагатися за неї до кінця.

ЮРІЙ ТКАЧЕНКО, ПІДПРИЄМЕЦЬ:

«Мир, злагода, любов. В образі саме цієї картини.  Бився вже до кінця. Вирішив, усе одно я куплю цю картину».

Митці Черкащини надали безкоштовно свої роботи, щоб зібрати допомогу для двох бійців. Для Дмитра Бур’яна – на ремонт воєнної техніки. Для Антона Гладуна – на реабілітацію після вибухової травми. Меценати зазначають: благодійна мета надає їхнім придбанням особливого значення.

ОЛЕКСАНДР ЧЕРЕВКО, РЕКТОР ЧНУ ІМЕНІ БОГДАНА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО:

«Сьогодні не той час, щоб поповнювати колекцію. Але той час, коли треба допомагати один одному, треба об’єднувати зусилля. Коли треба робити все ради перемоги.

ЮРІЙ ТКАЧЕНКО, ПІДПРИЄМЕЦЬ:

«Сьогодні не тільки військові борються за перемогу, а й митці. Ви ж бачите, як ворог сьогодні знищує наші надбання, нашу історико-культурну спадщину. Тому ми маємо сьогодні такі заходи, можливо, більш масштабно проводити».

Усього на аукціоні продали 24 лоти, решта творів буде продаватися онлайн протягом двох тижнів. Відповідна інформація доступна на сторінці Художнього музею у Фейсбук.

Читайте також: Боксер та футболіст: загиблі на фронті черкаські поліцейські будували спортивну кар’єру

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Проект набережної Черкас став одним із переможців в конкурсі «Містобудування» (ФОТО)

Проект реконструкції набережної Черкас став переможцем премії Національної спілки архітекторів України за 2023 рік в номінації «Містобудування». Про це...

На Звенигородщині в ДТП загинула пасажирка легковика

Одна людина загинула, ще двоє отримали травми: слідчі встановлюють обставини ДТП на Звенигородщині. На момент аварії в одному з...

Цікаве:

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...

Страхування дітей: що це і як працює?

Страхування — це поширений наразі вид захисту. Його використовують...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x