НовиниЧеркащинаНа Черкащині продовжують боротися з амброзією

На Черкащині продовжують боротися з амброзією

-

- Advertisment -

Більше тисячі гектарів амброзії полинолистої знищили механічним та хімічним способами станом на вересень 2019 року. Втім, у зв’язку із несвоєчасністю виявлення і локалізації "вогнищ" амброзії, площі поширення цього бур’яну поступово збільшуються. Про це повідомляє пресслужба Черкаської ОДА.

"Розповсюдження карантинного бур’яну амброзії знижує показники урожайності та завдає економічних втрат господарствам області. Саме з цих причин була розроблена та затверджена рішенням сесії обласної ради обласна "Програма боротьби з амброзією полинолистою на 2017-2021 роки". Документ передбачає комплекс заходів спрямованих на локалізацію та ліквідацію вогнищ небезпечного карантинного бур’яну. Загалом, програму боротьби з амброзією прийняли в 17 районах області. Фінансування заходів передбачено за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, сільськогосподарськими товаровиробниками та з інших джерел не заборонених чинним законодавством", − повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Ігор Колодка.

За його словами, несвоєчасність вжиття заходів з локалізації вогнищ амброзії полинолистої приводить до поступового розширення площ цього бур’яну. Станом на початок 2017 року поширення амброзії полинолистої у Черкаській області становило 3315,19 га, а на початок нинішнього року карантинний режим наклали на площі 3349,7 га.

"У зв’язку з виявленням нових вогнищ амброзії полинолистої площа зараження збільшилась на 10 га, – відзначив Ігор Колодка. – Зокрема в Маньківському районі – 2 га, Тальнівському районі – 8 га. Розпорядженнями райдержадміністрацій тут був запроваджений карантинний режим. З бюджетів ОТГ та сільських, селищних рад на заходи з протидії поширенню бур’яну виділили 827 тис. грн., сільгосптоваровиробники спрямували 643 тис. гр., а з інших джерел фінансування надійшло 67,8 тис. грн. Зі свого боку ми ініціювали та вже проводимо міжрайонні інформаційно-роз’яснювальні наради із залученням представників сільгосптоваровиробників, фермерських господарств, кооперативів, голів ОТГ, сільських селищних рад. Такі зустрічі відбулися в Умані та Звенигородці. Наступна – у Черкасах".

У свою чергу Головне управління Держпродспоживслужби в Черкаській області провело 59 планових перевірок щодо дотримання суб’єктами господарювання вимог чинного законодавства у сфері карантину рослин. Виявлено 12 порушень та накладено штраф за ст. 105 КУпАП в розмірі 1190 грн. (від 17 грн. до 120 грн.).

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині селяни заблокували вантажівкам проїзд греблею.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x