НовиниЧеркащинаНа Черкащині презентували стратегію розвитку туристичної галузі області (ФОТО)

На Черкащині презентували стратегію розвитку туристичної галузі області (ФОТО)

-

- Advertisment -

На туристичному форумі голова Черкаської ОДА Олександр Скічко презентував туристичну стратегію області на наступні 5 років та анонсував відкриття арт-об’єкта в географічному центрі України. Відбувалося це у Суботові.

Окрім представників області, відвідали туристичний форум і нардеп Олег Арсенюк, голова Державного агентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів та один із засновників проєкту Moreinfo Михайло Дьомшин.

За словами Олега Арсенюка, Черкащина має неабиякий туристичний потенціал, який потрібно розвивати.

«Я дуже полюбляю Чигиринщину й їздив сюди ще до того, як став депутатом. Вважаю, що її варто виводити не лише на всеукраїнський, а й світовий рівень, — поділився Олег Арсенюк.— Так, у нас сьогодні йде програма президента «Велика реставрація», у межах якої відбуватиметься реставрація пам’ятних місць України. Усе —аби розвивати туристичний потенціал краю, де розташована пам’ятка».

Як повідомив голова Черкаської ОДА Олександр Скічко, на сьогодні Черкащина вже має план стратегічного розвитку туристичної галузі області. Над ним працювали останні пів року.

«Ми створили для себе формулу успіху під назвою «Черкащина – місце сили», — зазначив Олександр Скічко. — Черкаська область — це історичний центр, центр міжнародних фестивалів, місце зустрічі ділових людей, центр музеїв, розвиток молодіжних таборів, розвиток спортивного, релігійного та інклюзивного туризму».

Очільник області додав, що нині в області починають розвивати туристичну навігацію. Займається цим компанія Moreinfo. Пілотом цього проєкту стала Чигиринщина. Тут вже встановили інформаційні таблички, пілони та стели.

Особливість інформаційних стел полягає в тому, що всі вони мають по дві карти – загальну карту регіону та карту локації, в якій перебуває турист із підписаними об’єктами в радіусі 3 км. Також на картах є позначки трас і локацій.

«Усі таблички були створені в дизайні бренду Черкащини. Зараз ми в тестовому режимі встановили кілька табличок. Вони є ще й інклюзивними, адже інформація на них розміщена й шрифтом Брайля, а почути її допоможе аудіогід», — розповів один із засновників проєкту Moreinfo Михайло Дьомшин.

Анонсували на форумі й відкриття нового арт-об’єкта на Черкащині. Його презентують до Дня Незалежності України.

«Цього року наша країна святкує 30-річчя Дня незалежності і в нас було бажання створити унікальний арт-об’єкт, бо, на мою думку, ми маємо не лише пам’ятати минуле, а й творити сьогодення, – зазначив Олександр Скічко. — Він має площу більше 10 тисяч квадратних метрів. Це 25 пар крил як уособлення 24 областей України та АР Крим. Кожно пара крил має напис адміністративного центру та автентичний орнамент регіону. Усередині під склом буде серце, яке підсвічуватиметься та матиме звук серцебиття. Наш слоган — «Приїдь і послухай, як б’ється серце України», — каже Скічко.

Відкриття арт-об’єкта відбудеться 23 серпня.

географічний центр України
Фото: Олександр Скічко

Як повідомляв сайт vikka.ua, на початку серпня на Чигиринщині проведуть мистецький фестиваль.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x