НовиниБезпекаНа Черкащині похолодає

На Черкащині похолодає

-

- Advertisment -
Наразі погоду Черкащини формує малоградієнтне поле зниженого тиску, тому найближчої доби утримається переважно спекотна та сонячна погода, вдень місцями можливі короткочасні грозові дощі. Про це повідомляє начальник Черкаського обласного гідрометеоцентру Віталій Постригань.
Так, найближчої доби температура вночі становитиме 13-18º, вдень 25-30º. В атмосфері розпочалася перебудова синоптичних процесів, а саме: блокуючий малорухомий антициклон зі сходу руйнується. Ініціатива формування погоди переходить до північно-західних процесів, а це значить, що у наш регіон надійде більш свіже прохолодне повітря. Вже в останній день літа температура дещо знизиться: вночі 11-16º, вдень 22-27º.
Робочий тиждень відзначиться Днем знань, який за 74 роки метеорологічних спостережень був прохолодним лише у 13 роках. Абсолютний максимум цього дня 33,5º спостерігався у 2020 році, абсолютний мінімум всього 5,8º тепла у 2005. У 77% в цей день переважала суха погода. Дощовий рекорд 51 мм залишився за 1 вереснем 1989 р.
1 вересня надходження більш холодного повітря з північних широт продовжиться. Температурний фон знизиться на 3-4º, вночі 11-16º, вдень 17-22º. Тому вже зараз потрібно готувати зміну гардеробу на осінню форму одягу, оскільки вже 2-3 вересня температура вночі 7-12º, вдень – лише 18-23º.
Врожай пізніх культур вже сформовано. Наразі в області триває збирання гречки, сівба озимого ріпаку та підготовка площ під сівбу озимих зернових. За останніми даними, грунт гарячий, зволоження орного шару на площах з озиминою та під її сівбу неоднорідне. Найбільш низькі вологозапаси на Лівобережжі та південних районах області менше 10 мм.
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

«Подаруй світло Харкову»: на Черкащині вже підготували перший транш підтримки

«Подаруй світло Харкову». Вантаж під такою назвою формують на Черкащині. Область долучилася до підтримки незламного Харкова, який щодня потерпає...

На Дніпровській водоочисній станції оновлюють фільтри

«Черкасиводоканал» продовжує проводити роботи із удосконалення технологічних процесів підприємства. Про це повідомляє Черкаська міська рада. Зараз на Дніпровській водоочисній станції...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x