НовиниЧеркащинаНа Черкащині до відповідальності притягнули 17 порушників правил пожежної...

На Черкащині до відповідальності притягнули 17 порушників правил пожежної безпеки

-

- Advertisment -

Відсутність опадів та суха осінь, попри зниження температурного режиму, все одно посилюють ризики виникнення лісових пожеж. Додають клопоту лісівникам й любителі «тихого полювання», які, залишаючи вогонь після відпочинку у лісі, кидаючи недопалки, не задумуються над тим, що їхні дії можуть мати негативні наслідки. Про це повідомляє пресслужба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Для запобігання пожежам у лісонасадженнях у всіх держлісгоспах області лісівники проводять попереджувальні заходи. Встановлюється протипожежна агітація, проводяться профілактичні бесіди з населенням, лекції та лісівничі уроки зі школярами. Усього від початку року провели 413 роз’яснювальних заходів.

lis-ck.gov.ua

Для захисту лісів від пожеж в лісгоспах Черкащини функціонують 26 лісових пожежних станцій, 32 пожежні автомобілі, 1 пожежний трактор (на базі Т-150), 17 пожежних модулів (на базі автомобілів УАЗ та пристосованої техніки), 274 ранцевих вогнегасників. У лісництвах сформовані пункти накопичення пожежного інвентарю на випадок гасіння лісових пожеж. Функціонують 15 телевізійних систем спостереження.

Крім того, з метою унеможливлення поширення лісових пожеж, щороку створюються нові мінералізовані смуги та здійснюється догляд за вже наявними. Так, за три квартали 2021 року держлісгоспи області створили 2917 км нових мінералізованих смуг та провели догляд за 9425 км вже існуючих.

lis-ck.gov.ua

Лісівники Черкащини тримають на цілодобовому контролі охорону лісових масивів від пожеж. Виконані протипожежні заходи, техніка, обладнання дали змогу не допустити великих загорань. З початку цього року зафіксовано 24 низові лісові пожежі на загальній площі 3,26 гектари.

Від початку пожежонебезпечного періоду 2021 року було проведено 587 рейдів. Виявлено та притягнуто до адміністративної відповідальності 17 порушників «Правил пожежної безпеки у лісах» та стягнуто штрафів на суму 24,5 тис. грн. Рейди проводяться бригадами, до складу яких входять працівники державної лісової охорони. Періодично здійснюються й спільні рейди з представниками ДСНС та правоохоронних органів.

Як повідомляла раніше vikka.ua, Неподалік Лисянки знайшли авіаційну бомбу

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x