додому Новини Черкащина На черкащан чекає чергова порція осіннього тепла

На черкащан чекає чергова порція осіннього тепла

0
typical.if.ua

На Черкащині закінчилося метеорологічне літо, яке тривало всього 104 дні і стало найкоротшим за майже 20 років. Найдовше – 164 дні відмічалося у 2012 році. Вже чотверту добу температурний фон нижче 15º С, а метеорологічна осінь повноцінно вступила у свої права.

Про це повідомляє пресслужба Черкаського обласного гідрометцентру.

За прогнозами синоптиків, після різкого похолодання на Черкащину повертається період сонячної, теплої і сухої погоди, іменований «бабиним літом».

typical.if.ua

З кожним днем в регіоні будуть посилюватися позиції потужного антициклону «MANFRED», який змінить північні процеси на південні. На зміну арктичному холоду почне надходити більш тепле повітря, тому температури поступово підвищаться: вночі 5-10º, вдень 24-26º. Проте, ще найближчої ночі у низинах рельєфу існує ймовірність заморозків інтенсивністю 0-3º. Тож аграріям та городникам радять не залишати на полі помідори та інші овочеві. Треба потурбуватися про збір плодових, зокрема яблук, груш та винограду.

Перспектив на ефективні дощі у найближчі 5-7 днів, на жаль, немає. Температура води у Дніпрі 18º. Цей «акумулятор тепла» в умовах холодних ранків забезпечує «теплий мікроклімат» у мікрорайоні Митниця в порівнянні з іншими районами міста Черкаси.

Як повідомляв сайт vikka.ua, календарна осінь на Черкащині розпочнеться спекотною погодою.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version