додому Новини Черкащина Календарна осінь на Черкащині розпочнеться спекотною погодою

Календарна осінь на Черкащині розпочнеться спекотною погодою

0
golovbukh.ua

Літо приготувало своє найбільше тепло наостанок. Спека продовжить витримувати на міцність ще й на початку вересня.

golovbukh.ua

У серпні на Черкащині переважав антициклональний характер погоди, що сприяло встановленню антирекордів по кількості опадів. Метеорологічна станція «Сміла» впродовж серпня взагалі не фіксувала дощ, що за останні 80 років спостерігається вперше, розповідає у Facebook начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

За прогнозом синоптиків, новий тиждень розпочнеться малохмарною та спекотною погодою завдяки домінуванню антициклону. Одразу два фактори: сонячний прогрів та надходження тепла, підтримають денні температурні максимуми на рівні 32-34 градусів. Ночі теж дуже теплі 14-16 градусів.

1 вересня, на день знань, буде сонячно, сухо та спекотно – до 35 градусів. Тому дітлахам, схвильованим вчителям та батькам слід взяти зручні і нарядні капелюхи, зонтики та запастися прохолодною водою, адже її споживання пом’якшить вплив спеки.

Внаслідок впливу улоговини циклону з півдня, наприкінці тижня спека дещо спаде, однак денні максимуми сягатимуть 24-28 градусів, існує ймовірність дощу.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині – 35 нових хворих на COVID-19.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version