додому Новини Черкаси На Центральному стадіоні в Черкасах провели «Олімпійський урок»

На Центральному стадіоні в Черкасах провели «Олімпійський урок»

0
олімпійський урок
cdu.edu.ua

Уже всімнадцяте в Україні проводять Олімпійський урок. З нагоди Дня Олімпійського руху України, 30-річчя НОКу України, Дня працівників фізичної культури і спорту  черкаська спортивна родина зібралася на центральному стадіоні «Черкаси-Арена». Про це інформують на сайті Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Першокурсники ЧНУ організували «Руханку майбутнього олімпійця». Допомогли зробити перший крок назустріч новим спортивним звершенням успішні й титуловані випускники ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я — Марина Барська та Роман Гайшук.

Долучилися до університетської громади представники Національного олімпійського комітету України в Черкаській області а також учасники та призери Олімпійських ігор різних років. Це Олександр Мотузенко, Олександр Феденко, Валентин Дем’яненко, Віктор Смірнов, Роман Данилюк, Артем Манько, Максим Коваль.

олімпійський урок
cdu.edu.ua

Голова  відділення НОК України в Черкаській області Андрій Більда під час виступу наголосив на «історичній зміні» гасла Олімпійських ігор («Швидше, вище, сильніше!») напередодні змагань у Токіо на «Швидше, вище, сильніше разом!»:

«І от сьогодні ми разом вшановуємо героїв українського спорту. Уявіть, десятиріччями люди тренуються і мотивують себе думкою про перемогу. Тисячі прагнуть перемогти, а здобувають призові місця одиниці. І зараз вони знаходяться тут. Низький уклін переможцям і тим, хто їх підготував!» – виступив Андрій Більда.

Ректор ЧНУ Олександр Черевко зауважив, що популяризація спорту серед молоді є пріоритетом університету.

«За спортивними показниками, сьогодні ЧНУ є лідером на Черкащині та одним із кращих в Україні. Тут навчалися і професійно відбулися 1 олімпійський чемпіон Андрій Хіміч, 2 призери Олімпійських ігор, 3 призери Паралімпійських ігор і 2 призери Дефлімпійських ігор. Вагомі спортивні досягнення наших студентів – це яскраве підтвердження статусу фізичної культури і спорту на Черкащині» – зазначив Олександр Черевко.

Як повідомляла vikka.ua, між Києвом та Каневом курсуватимуть теплоходи. 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version