НовиниГроші«М'ясні» війни у Черкасах: хто і чому позбавив дошкільнят...

«М’ясні» війни у Черкасах: хто і чому позбавив дошкільнят цього продукту у меню

-

- Advertisment -

Уже кілька тижнів у дошкільних навчальних закладах Черкас у меню відсутнє м’ясо. Замість цього дітям пропонують сардельки. При чому щодня. Батьки таким меню невдоволені і буквально закидали скаргами міський департамент освіти та гуманітарної політики.

У департаменті розводять руками, адже вплинути на постачальників, які постійно оскаржують результати тендерів, не можуть. В результаті змушені пропонувати дітям сардельки та сосиски замість м’яса. Про це пише ТСН.ua.

Батьки незадоволені сардельками у меню

Від 1 вересня у дитсадках Черкас з меню зникло м’ясо. Про це батьки дошкільнят дізналися від своїх дітей. Малеча почала розповідати, що щодня їм дають або сардельки, або сосиски. Батьки об’єдналися і виявили, що м’ясо відсутнє в усіх дошкільних навчальних закладах.

«Ми вдома не даємо дитині сардельки взагалі, бо вважаємо, що ця їжа не корисна. Спочатку, якщо чесно, не повірила, а потім почула від інших мам, що така ж сама проблема і у інших дитсадках. Сардельки і сосиски у меню кожного дня, і риба. Борщі, супи готуються без м’яса. Дитина зараз приходить з садочка голодна, раніше такого не було. Коли ми почали розпитувати вихователів, що сталося, вони нам пояснили, що у зв’язку з карантином постачальники відмовляються поставляти м’ясо на один-два дні, мовляв, їм так невигідно, а заклади бояться закуповувати його наперед, бо якщо буде нова хвиля коронавірусу, то садочки можуть закрити будь-якої миті”, – розповідає мама дошкільнятка Дарина.

«Сарделькова цензура»

Жінка говорить, що батьки неодноразово зверталися до департаменту освіти, їм там обіцяли вирішити найближчим часом, але за 2 тижня питання так і не вирішилося.

«У Вайбері існує чат, де батьки обговорюють різні проблеми в освітніх закладах, там є і представники департаменту.  Протягом трьох останніх днів усі питання стосовно сардельок і сосисок видаляються адміном, а занадто активні батьки баняться і видаляються з чату. Більш того, вихователі почали розповідати батькам, що їх “на килим” викликала завідуюча і сварила, що на садочки скаржаться, і вона “отримала” за це від вищого керівництва. Виявляється, у нас не вирішують проблему з сардельками, а намагаються закрити рота батькам і насварити вихователів», – обурюється Дарина.

Постачальники не можуть поділити ринок м’яса

У міському департаменті освіти та гуманітарної політики Черкас ТСН.ua пояснили ситуацію, що склалася у місті з постачанням м’яса. Чиновники звинувачують постачальників, які вже багато років не можуть поділити ринок м’яса у місті, через що страждають діти.

«У нас уже дуже багато років у місті триває війна між постачальниками, і вони постійно оскаржують тендерні закупівлі по кілька разів. Ці тендери у нас щоразу затягуються на кілька місяців. Зараз яка ситуація – у нас відбувся тендер з 4 учасниками. Двох учасників своїм рішенням вибив Антимонопольний комітет, ще одного вибила Держаудитслужба під час моніторингу закупівлі, і в нас залишився один учасник. З одним учасником тендер не відбувається, і тому ми були змушені наступного дня оголошувати нову закупівлю, але оскільки у нас додаткова угода до старого договору уже закінчилася, у нас на місяць понад 1 млн грн іде на одне м’ясо, виник перебій. Ми його закрили рибою, забезпечуючи усі норми харчування, відповідно давали лише сардельки», – розповідає директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Сергій Воронов.

Він зауважує, що розуміє, що без м’яса харчувати дітей не можна. Мав відбутися ще один аукціон, але через певні технічні причини він перенісся ще на тиждень.

«Наразі ми вивчаємо можливість, що сьогодні буде поставка м’яса. Ми зараз залучаємо спонсорів, меценатів, для того, щоб вони закрили питання з постачанням м’яса на цей тиждень, поки не відбудеться аукціон, і не буде визначений переможець. Хоча не виключено, що будуть чергові оскарження і баталії. Норми харчування ми витримуємо, але по-людськи я розумію, що сосиска – це не м’ясо», – говорить Воронов.

У департаменті освіти Черкас зазначають, що такої проблеми немає у школах, оскільки постачальники поділили ринок м’яса і уже давно не воюють і не конкурують між собою.

Як повідомляв сайт vikka.ua, минулого року черкаським школярам не додали продуктів на 7 мільйонів гривень.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x