НовиниЧеркащинаМолода черкащанка стала волонтером після загибелі батька в зоні...

Молода черкащанка стала волонтером після загибелі батька в зоні АТО

-

- Advertisment -

Черкащанка Катерина Вергай стала волонтером після загибелі батька в зоні АТО. У грудні минулого року вперше поїхала з гуманітарною допомогою до бійців на Схід. Про це пише "Gazeta.ua".

У лютому 2015 року, захищаючи опорний пункт поблизу села Рідкодуб Донецької області в районі міста Дебальцеве,Віталій Вергай загинув у бою від розриву міни.

"У мене був страшний стан. Витягли мене з нього волонтери. Вони тоді привезли мені муку і сказали, щоб я викинула все із голови і ліпила вареники для бійців. Цим і займалась: пиріжки, вареники – все це передавали нашим військовим. А потім мені волонтер Оксана Циганок порадила на одній із коробок написати номер свого телефону", − говорить Катерина.

Дівчина вчиться на медсестру в Черкаській медичній академії. Одружена та має 5-річну доньку. Вперше Катерина їхала на Схід разом із волонтеркою Оксаною Циганок, яка вже десятки разів була в зоні АТО. Відвезли для однієї із бригад генератор, для іншої бензопилу.

"Приїхали додому вранці. Зайшла, переодяглася і в вісім годин ранку вже була на іспиті в медичній академії. Мені потрібна була ця поїздка в пам'ять про батька. Скористалась моментом, поки чоловік поїхав за кордон на стажування. Нічого йому не сказала. Мама прикривала мою відсутність, доглядала за донькою. До речі, я пропустила її новорічний вечір у садочку. Чоловік, як дізнався, відреагував спокійно. Сказав, що це мало статися, враховуючи мій характер", − зазначила Катерина Вергай.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Донбасі відкрили пам’ятну дошку черкаському АТОвцю.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Внаслідок ДТП загинув рятувальник зі Звенигородщини

Сьогодні, 7 травня, попрощалися з рятувальником Віктором Гончаром, який загинув у результаті дорожньо-транспортної пригоди. Про це повідомляє пресслужба ГУ...

У Черкасах чоловік вбив знайомого, якого запросив пожити до себе

Прокурори направили до суду обвинувальний акт стосовно жителя Черкас, який вбив свого знайомого. Про це повідомляє пресслужба Черкаської обласної...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x