НовиниЧеркащинаЧеркаський депутат написав заяву у вищі органи на "зелених...

Черкаський депутат написав заяву у вищі органи на "зелених чоловічків" і поліцейських (ДОКУМЕНТ)

-

- Advertisment -

Голова Черкаської міської організації політичної партії "Громадянська позиція" Руслан Зоря написав заяву голові Нацполіції Сергію Князеву, Генпрокурору Юрію Луценку та голові СБУ Василю Грицаку із проханням відкрити кримінальні провадження стосовно людей у балаклавах, які чинили хуліганські дії на сесії Черкаської міськради 29 січня, та поліцейських за службову недбалість. Про це депутат повідомив у Facebook.

За його словами, перед початком засідання близько сотні чоловіків міцної статури (переважно молодого віку) зайняли проходи між депутатськими кріслами та заблокували депутатам вихід із зали. Частина цих людей була одягнена в камуфляжну форму зеленого кольору, частина – у камуфляжну форму синього кольору з написом "національна дружина", частина – в чорні куртки, сірі шапки та чорні маски. Вказані особи мали при собі предмети схожі на холодну та вогнепальну зброю.

"Намагання деяких депутатів покинути сесійну залу зустрічали силову протидію вказаних вище осіб. Зокрема депутату Руслану Зорі за спробу вийти із приміщення розбили обличчя.

"Зелені чоловічки" оголосили депутатам свої вимоги: проголосувати за проект бюджету, внесений виконавчим комітетом без правок бюджетної комісії, за склад виконавчого комітету, внесений міським головою Анатолієм Бондаренком, та за саморозпуск Черкаської міської ради. Ці вимоги супроводжувались погрозами, зокрема, про те що жоден депутат не зможе вийти із залу, поки не виконає вимоги "зелених чоловічків.

При цьому, на адресу депутатів, які не підтримували потрібні "зеленим чоловічкам" рішення, лунали образи та погрози, а також застосовувалось фізичне насильство. Зокрема, "зелені чоловічки" намагалися побити депутатів Артура Акопяна та Олександра Згіблова", – йдеться у заяві.

У діях вказаних вище "зелених чоловічків" вбачаються ознаки злочинів, передбачених ч. 2 ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі щодо двох чи більше осіб за попередньою змовою групою осіб), ч. 1 ст. 147 КК України (захоплення заручників), ст. 293 КК України (групове порушення громадського порядку), ч. 2 ст. 296 КК України (хуліганство, вчинене групою осіб).

Під силовим тиском "зелених чоловічків" депутати міської ради були змушені проголосувати за підготовку звернення до Верховної ради України щодо розпуску Черкаської міської ради. У таких діях, за інформацією депутата, вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст. 109 КК України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), адже органи місцевого самоврядування є складовою частиною конституційного ладу країни.

Руслан Зоря зазначає, що біля будівлі, в її середині та в залі, де відбувалось засідання, перебувала велика кількість працівників поліції, які жодним чином не реагували та ті протиправні дії, які вчинялися "зеленими чоловічками". Така бездіяльність правоохоронців може свідчить про наявність ознак злочину, передбаченого ст. 367 КК України (службова недбалість).

Підтвердити викладені вище обставини можуть депутати Черкаської міської ради, які були присутні на сесії, численні журналісти. Також в ЗМІ багато фото та відеоматеріалів вказаних подій.

"Крім цього звертаю вашу увагу на те, що напередодні проведення сесії про проведення акцій протести на ній оголосили Федерація профспілок Черкаської області (відповідальна особа Калюжний Сергій Анатолійович, тел. 067-470-46-02) та Координаційна рада учасників бойових дій та ветеранів АТО в Черкаській області (відповідальна особа Тіхонов Олександр Іванович, тел. 068-006-78-53). Відповідні звернення були подані до Черкаської міської ради. Також на сесій були присутні голова Черкаського обласного відділення політичної партії "Національний корпус" Дмитро Кухарчук та колишній заступник Черкаського міського голови Геннадій Шевченко, накази яких виконували люди в синьому камуфляжі та чорній формі", – зазначає Зоря.

Депутат наголошує на тому, що Дмитро Кухарчук та Геннадій Шевченко постійно отримували вказівки від черкаського мера Анатолія Бондаренка, що свідчить про те, що саме Анатолій Бондаренко організував та керував вказаними вище злочинними діями.

Як повідомляв сайт vikka.ua, скандальна сесія Черкаської міськради нагадала Азарову колонію суворого режиму.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах зіткнулися два авто, водія Mitsubishi госпіталізували

ДТП сталася вчора близько 13:30 години у Черкасах. 76-річного водія Mitsubishi  госпіталізували. Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Черкаській...

До Черкас привезли гуманітарний вантаж із Фінляндії (ВІДЕО)

Медичні засоби, їжа, меблі, медичне обладнання, засоби гігієни. Волонтерська організація «ЛАД» отримала черговий гуманітарний вантаж з Фінляндії. Інформують у...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x