НовиниЧеркащинаМісто на Черкащині просить Уряд не закривати лікарню

Місто на Черкащині просить Уряд не закривати лікарню

-

- Advertisment -

Монастирищинська міська рада, що на Уманщині, просить Уряд зменшити кількість населення до 30 тис для збереження загальної лікарні. Звернення проголосоване і відправлене в Кабінет міністрів України. Про це на своїй сторінці в мережі Фейсбук розповів міський голова Монастирища Олександр Тищенко.

У зв’язку із реформуванням системи охорони здоров’я одна загальна лікарня має розташовуватися із розрахунку  на 50-80 тис жителів, а кластерна – 150 тис.

«У той час в Уманському районі при населені 254,2 тис. жителів передбачається створення однієї кластерної та базової лікарні. Тобто із діючих лікарень у колишніх Монастирищинському, Хритинівському, Маньківському і Жашківському районах залишиться лише одна лікарня», – йдеться у тексті звернення.

Міські депутати переконані, що це не покращить, а навпаки погіршить надання послуг. Адже, за словами народних обранців, відстань від Монастирища до Умані – 60 км. Здорова людина зможе доїхати за пару годин, а для хворої знадобиться кілька діб.

Депутати просять зменшити кількість населення, при яких передбачене створення загальної лікарні, до 30 тис. Таким чином вдасться зберегти лікарню в Монастирищі.

Також депутати звернулися до Черкаської військової і Уманської районної адміністрації.

«Віримо, що нас почують», – написав міський голова Монастирища Олександр Тищенко.

Місто Монастирище розташоване в Уманському районі, Черкаської області. Нині там проживає 8,5 тис жителів.

Читайте також на сайті vikka.ua

  • У Кам’янці Черкаської області невідомі вночі замалювали червоною фарбою пам’ятник російському поету Олександру Пушкіну. А в Черкасах на памятнику герою срср замінили табличку.
  • На Кременчуцькому водосховищі в Липівському орнітологічному заказнику викрили шістьох порушників, які незаконно ловили рибу. На них склали протоколи. Один з порушників отримав повістку від представників центру комплектування, яких також викликали на місце події.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x