НовиниЧеркащинаМісто на Черкащині просить Уряд не закривати лікарню

Місто на Черкащині просить Уряд не закривати лікарню

-

- Advertisment -

Монастирищинська міська рада, що на Уманщині, просить Уряд зменшити кількість населення до 30 тис для збереження загальної лікарні. Звернення проголосоване і відправлене в Кабінет міністрів України. Про це на своїй сторінці в мережі Фейсбук розповів міський голова Монастирища Олександр Тищенко.

У зв’язку із реформуванням системи охорони здоров’я одна загальна лікарня має розташовуватися із розрахунку  на 50-80 тис жителів, а кластерна – 150 тис.

«У той час в Уманському районі при населені 254,2 тис. жителів передбачається створення однієї кластерної та базової лікарні. Тобто із діючих лікарень у колишніх Монастирищинському, Хритинівському, Маньківському і Жашківському районах залишиться лише одна лікарня», – йдеться у тексті звернення.

Міські депутати переконані, що це не покращить, а навпаки погіршить надання послуг. Адже, за словами народних обранців, відстань від Монастирища до Умані – 60 км. Здорова людина зможе доїхати за пару годин, а для хворої знадобиться кілька діб.

Депутати просять зменшити кількість населення, при яких передбачене створення загальної лікарні, до 30 тис. Таким чином вдасться зберегти лікарню в Монастирищі.

Також депутати звернулися до Черкаської військової і Уманської районної адміністрації.

«Віримо, що нас почують», – написав міський голова Монастирища Олександр Тищенко.

Місто Монастирище розташоване в Уманському районі, Черкаської області. Нині там проживає 8,5 тис жителів.

Читайте також на сайті vikka.ua

  • У Кам’янці Черкаської області невідомі вночі замалювали червоною фарбою пам’ятник російському поету Олександру Пушкіну. А в Черкасах на памятнику герою срср замінили табличку.
  • На Кременчуцькому водосховищі в Липівському орнітологічному заказнику викрили шістьох порушників, які незаконно ловили рибу. На них склали протоколи. Один з порушників отримав повістку від представників центру комплектування, яких також викликали на місце події.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x