додому Новини Черкащина Минулої доби рятувальники 10 разів гасили пожежі сухої рослинності на Черкащині

Минулої доби рятувальники 10 разів гасили пожежі сухої рослинності на Черкащині

0

28 серпня рятувальники Черкащини 10 разів виїжджали на ліквідацію пожеж сухої трави та сміття. Найбільшої шкоди вогонь завдав Черкаському та Канівському районам. Про це інформує пресслужба УДСНС у Черкаській області.

Так, у селі Вергуни, на відкритій території сталося загорання сухої трави та очерету, що швидко поширилося на площу 5 га. Для боротьби з вогнем до місця події оперативно прибули рятувальники 1-ї державної пожежно-рятувальної частини та аварійно-рятувального загону з міста Черкаси. Боротьба з вогнем тривала майже 12 годин. Повністю ліквідувати пожежу вогнеборцям вдалося лише о 05:30 наступного дня.

Ще одна масштабна пожежа цього дня виникла в адміністративних межах Степанецької об’єднаної територіальної громади, у селі Мартинівка.

На боротьбу з вогнем, що охопив суху траву на площі 2,5 гектари та лісову підстилку на площі 500 м.кв. прибули канівські вогнеборці, а також місцеві пожежні команди із сіл Синявка та Мартинівка. Водночас, у відповідності до плану реагування на місце події були залучені пожежна команда із Степанецького лісництва та добровольці. Ліквідація пожежі тривала близько трьох годин. Завдяки професійним діям рятувальників, вдалося швидко локалізувати пожежу і запобігти поширенню вогню на лісовий масив.

Аналогічні пожежі сухої рослинності, які охопили загальну площу 7 гектарів, цього дня виникли у Черкаському, Золотоніському, Лисянському та Звенигородському районах.

Водночас від вогню пожеж сухостою постраждали міста Черкаси, Шпола та селище Маньківка.

Причиною всіх пожеж стало необережне поводження з вогнем.

Як повідомляв сайт vikka.ua, майже тиждень на Черкащині утримається надзвичайна пожежна небезпека.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version