НовиниЧеркасиМер Черкас: медичний персонал не скорочуватимуть

Мер Черкас: медичний персонал не скорочуватимуть

-

- Advertisment -

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко заявив, що фінансова міська влада підтримає колектив дитячої міської лікарні, аби не скорочувати персонал. Це питання розглянуть на сесії міської ради, повідомляє сайт Черкаської міської ради.

Нагадаємо, що персонал дитячої міської лікарні отримав наказ про скорочення із вересня поточного року. Під скорочення потрапляли 90 медпрацівників. Вони звернулися з відповідним листом до міської влади, а також зареєстрували петицію. Петиція за 5 днів набрала необхідну кількість голосів.

Як повідомила виконуюча обов`язків директора КНП «Черкаська міська дитяча лікарня» Клавдія Попко, нині лікарня перебуває у непростому фінансовому стані.

«Після початку віськової агресії вийшла низка законодавчих актів, які взагалі забороняли нам робити планові госпіталізації, потім були внесені поправки, і нам дозволяється робити планові госпіталізації (50% на хірургічні ліжка, і 70% – на педіатричні ліжка). Також багато дітей покинули місто, але зараз вони повертаються. У нас зараз є багато звернень дітей внутрішньо переміщених осіб. Зараз на середину року ми можемо досягнути показників, які були у 2021 році. Якщо НСЗУ змінить підходи до оплати у кращій для нас бік, а зараз це питання розглядається, то ми можемо знову стати самодостатнім закладом. Наразі нам не вистачає чверті для виплати зарплати у повному обсязі. Ми вже зробили певні кроки, частина ставок були скорочені. Якщо чверть працівників скоротити, то ми не зможемо якісно надавати послуги», – зазначила Клавдія Попко.

доплати медикам
Вона додала, що навантаження на заклад може збільшитися у випадку військових дій або погіршення епідемічної ситуації.
У департаменті охорони здоров`я та медичних послуг зазначають, що дитячій лікарні до кінця року не вистачає близько 7 мільйонів гривень.

За словами міського голови Анатолія Бондаренка, кошти шукатимуть у міському бюджеті.

Читайте також

У Черкаській області від імені адміністрації шлють фейкові листи

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x