НовиниСпортМаксим Міхельсон: «Ми виберемося із цієї короновiрусної ями і...

Максим Міхельсон: «Ми виберемося із цієї короновiрусної ями і почнемо перемагати»

-

- Advertisment -

Спалах коронавірусу протягом останніх тижнів скосив більшість гравців «Черкаських Мавп» та дублюючого складу. Днями COVID-19 виявили у головного тренера Максима Міхельсона.

Нині керманич нашої команди перебуває на карантині, втім онлайн слідкує за тренувальним процесом. У своєму інтерв’ю тренер розповів пресслужбі БК, як почувається, пояснив складний старт «Мавп» у Суперлізі Паріматч та розкрив теперішній стан команди.

Ви підхопили коронавірус, знаходитеся на самоізоляції. Як почуваєтеся зараз і коли можна очікувати на ваше повернення?

Якщо чесно, самопочуття жахливе. Четвертий день висока температура. Все тiло ломить, кашель розриває груди, слабкiсть. Тепер розумію наших хлопців і дуже їм вдячний за те, що вони відразу після цієї хвороби виходили на майданчик і допомагали команді, коли це було дуже потрібно. Це варте поваги! Не уявляю, якби мені довелося вийти на майданчик сьогоднi, або навiть через тиждень – це було б дуже непросто.

Стосовно мого повернення, складно зрозуміти, коли це буде. Як ми могли пересвідчитися на команді, у всіх коронавірусна хвороба проходить по-різному. Хтось вже через тиждень мав негативний тест і повернувся до роботи, а інші довше. Сергій Попов вже третій тиждень отримує позитивний тест, хоча почуває себе нормально.

Тренування зараз проводить Микола Кірсанов. Ви слідкуєте за всім процесом онлайн?

Так, тренувальний процес зараз на Миколі Кірсанові. Зрозуміло, що всю підготовку розписуємо разом. Він йде на тренування за нашим планом. Сьогодні все тренування мені транслювали онлайн. Потім обговорювали деталі. Наскільки це можливо, намагаємося зберегти тренувальний процес, щоб мій стан та моя вiдсутнiсть мінімально повпливали на команду. Впевнений, Микола впорається з цiєю ситуацiєю.

Більшість гравців вже перехворіли коронавірусом. Який стан команди зараз?

Так, вже практично всі перехворіли. Складність нашої ситуації в тому, що всі заражалися в різний час. У нас через кожен тиждень з’являлися нові позитивні тести, відповідно команда зараз в дуже розбалансованому стані. Зараз добре, що з позитивних лише я і Сергій Попов. Це дає нам тиждень стабільної роботи. Стосовно фізичного стану команди, то хлопці більше борються з наслідками хвороби. У нас поки що немає фізичних кондицій, немає повного взаєморозуміння гравців на майданчику. I це природньо для тiєї cитуації, в якiй ми знаходимося. Щоб повернутися в ігрову форму баскетболістам потрiбен час! I повiрте менi, кожен з них задля цього робить все, що вiд них залежить і навiть бiльше!

Наш капітан Володимир Конєв все правильно сказав, коли давав вам iнтерв’ю, вся команда працює на 100 відсотків. Він вибачився перед уболівальниками за поразки, тим самим проявивши повагу до наших вболiвальникiв i особисто вiд себе i вiд команди загалом! Ми дiйсно їх неймовiрно поважаємо і зараз, як нiколи, вiдчули, як нам не вистачає їхньої пiдтримки. Ми знаємо, що вони слідкують за нашими матчами, вболiвають, але ми не в такій ситуації, за яку потрібно вибачатися. До хлопців немає жодної претензії. Ми програли цi матчі не тому, що не зробили все, що могли і не тому, що демонстрували погану гру в захистi чи в нападi! Ми програємо через об’єктивні обставини елементарно не готовi до цих iгор! Ми не можемо обманути час! Якщо для пiдготовки до сезону потрiбнi 6-8 тижднiв, то вони потрiбнi. Так, за рахунок iгор можна дещо прискорити якiсь iгровi моменти, але ж лише частину! Ще раз повторююся, вважаю, що моїм хлопцям зараз немає за що вибачатися, вони роблять все вiд них можливе, але, на превеликий жаль, зараз все залежить не від них, а від часу, який потрібен гравцям, щоб набрати форму. Маю надiю, що i вболiвальники це розумiють, за що ми їм дуже вдячнi! Сподіваюся, що вони і далі нас підтримуватимуть. Ми неодмінно виберемося із цієї коронавірусної ями і почнемо перемагати.

Найбільша проблема зараз – позиція першого номера?

Всі наші проблеми пов’язанi з вiдсутнiстю фiзичноi форми, злагодженостi в дiях та у розумінні один одного. Все це потрібно чимось компенсувати!  Наприклад, характером, комунiкацiєю та дисципліною на майданчику. Це може згладити недолiки та допоможе органiзувати дiї в захистi та нападi! Задля цього на майданчику необхідна людина, яка втілюватиме тренерські ідеї і задумки в життя. Звiсно, це розiгруючий захисник. Так склалися обставини, що в нас зараз лишився лише один перший номер – Олег Бондаренко. На жаль, у нього немає заміни. Лікарі дивляться на коліно Нікіти Руслова і ніхто не може зрозуміти, що сталося. Він повернувся після карантину, провів одне тренування і не може наступити на ногу. Кемерону Джонсу потрібно ще мiнiмум 3-4 тижні на відновлення. У Попова COVID.

Олег Бондаренко у своєму молодому віці відпрацьовує на максимум. Але він не семижильний, у кожному матчі проводити на майданчику 30+ хвилин. До цього у нього не було такої практики в Суперлiзi та вiн, навiть i не мрiяв про таке. Однак зараз така ситуація, що нам бiльше нема на кого покластися! Але подивiться на ростери команд, з якими ми грали! Хто протистояв цьому хлопцю i з ким вiн витримав дуелi. Вiн вiдверто не провалив жодного поєдинку! Так, не без помилок, але в кожнiй грi відпрацював трiшки вище за свій максимум. Просто молодець! Зрозуміло, поки у нього є сили та холодний розум, ми тримаємося. І в грі з «Прометеєм» ми навіть вели в рахунку 12 хвилин першоi половини і мали непоганий вигляд перші 25-27 хвилин матчую Але суперники користуються нашими проблемами, постійно тиснуть на нього. Намагаємося місцями замінити його на цiй позицii Кобцем або Лакі Джонсом, але вони атакувальні захисники. Розіграш м’яча не їхня сильна сторона, ми їх просто мучимо на цих позицiях. Тому повернення хоч одного iз наших розiгруючих з лазарету дуже полегшить нам життя.

31 жовтня гра з «Будівельником». Яке налаштування на цього суперника?

У нашій роботі помітна позитивна динаміка. Це показала гра з «Прометеєм» і останні тренування. У гравців з’являється розуміння на майданчику. Ми далекі від оптимальної форми, на це піде ще кілька тижнів. Але відчуваємо себе набагато краще і це добре. Віримо в те, що нам під силу зачепитися за перемогу з «Будівельником». Налаштовуємо хлопців на боротьбу, прагнемо здобути перемогу. Провели скаутинг суперника, бачимо сильні і слабкі сторони київської команди. Сподіваюся, що в цій грі вдасться більше, ніж у попередній. Вiрю в перемогу команди навiть не дивлячись на те, що не зможу вийти з ними на майданчик!

Як повідомляв сайт vikka.ua, «Черкаські Мавпи» готуються до гри з «Будівельником».

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Оборонці Черкащини знищили два ворожі БпЛА

Уночі над територією Черкаської області силами оборони знищено два ворожі безпілотники. Про це повідомляє начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець. "Наші...

Потяг інтерсіті “Черкаси – Київ” змінив графік руху

Потяг інтерсіті “Черкаси – Київ” повертає попередній розклад. З 22 квітня швидкісний поїзд їздитиме до столиці і у зворотному...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x