НовиниЧеркащинаЛютий на Черкащині продовжує дивувати: якою буде погода в...

Лютий на Черкащині продовжує дивувати: якою буде погода в області

-

- Advertisment -

Лютий на Черкащині зовсім не лютує, а лише тішить теплом жителів області. Про це інформує на своїй фейсбук-сторінці директор Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань.

Причина переміни погоди полягає у надзвичайно активній Атлантиці, яка постійно «закидає» на Черкащину все нові і нові циклонічні вихори. Траєкторії їх переміщення проходять по більш північним широтам, що підтримує температурний режим у нашому регіоні на рівні весняних значень.

До того ж, Атлантика змушує погоду грати за своїми правилами. Із четверга атмосферний тиск під натиском чергового «атмосферного велетня» істотно знизиться більше ніж на 10 одиниць, досягнувши мінімуму вдень п’ятниці. Надалі у вихідні атмосферний тиск матиме досить гнучкий добовий хід, що негативно впливатиме на самопочуття людей, значного дискомфорту додаватиме поривчастий вітер небезпечних значень 15-20 м/с

Температурний режим у найближчий тиждень утримається на «високій ноті». Незважаючи на вторгнення атмосферних фронтів, навіть холодних, температура повітря в нічні години збережеться на слабко позитивних значеннях, досягнувши мінімуму -3º у ніч на суботу, 19 лютого. Решту часу її градації збережуться в межах -1..+4º. вдень 3-8º тепла, лише у понеділок 5-10º тепла. Кількість опадів очікується незначною.

Така синоптична ситуація може викликати суперечливі почуття у жителів. Лютий на Черкащині супроводжуватиметься поривчастим вітром, коливанням атмосферного тиску і високою вологістю повітря.

Від такої погоди черкащани можуть відчувати себе не зовсім комфортно.  Але тепло, та світловий день, тривалість якого вже становить більше 10 годин, все ж таки не дозволять всидіти вдома.

За попередніми даними, у вівторок 22 лютого на Черкащину очікує новий циклонічний вихор, який принесе в область нову погоду.

Як повідомляла vikka.ua, рейтинг громад: де на Черкащині живуть краще

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Пішов із життя відомий черкаський тренер

Пішов із життя видатний тренер-викладач із боксу Віктор Андрійович Кіхтенко, який присвятив своє життя розвитку цієї спортивної галузі. Про...

ПАТ “Черкасиобленерго”: якими сервісами для передачі показів лічильника користуються черкащани

Для коректного формування оплати за електроенергію, щомісяця споживач повинен передавати оператору системи розподілу покази електролічильника.  Для цього у ПАТ...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x