додому Новини Черкащина Літо на Черкащині не поспішає поступатися осені

Літо на Черкащині не поспішає поступатися осені

0

Вересень приєднався до літніх місяців, підтримуючи температурний фон на 4-6 градусів вище за норму та оновлюючи рекорди максимальних температур. Із перших 10 днів місяця половина були з денним максимумом температури 30-34 градуси.

Про вплив погоди на врожайність та зміну синоптичної ситуації розповів у Facebook начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Черкащина в цьому році переживає найскладнішу ситуацію за останні 30 років, як для формування врожаю пізніх сільгоспкультур в першу чергу кукурудзи. Надзвичайно несприятливо складаються й умови для формування волога запасів ґрунту та сівби озимої пшениці.

Зважаючи на сухий та дуже теплий початок календарної осені, залишається надзвичайний 5 клас пожежної небезпеки. У таких умовах діє заборона на розведення багаття в лісових угіддях. Засмічення довкілля посилює пожежонебезпечну ситуацію. Навіть незначний подих вітру може погнати вогонь у ліс і лихо неминуче. Лише висока культура поводження з вогнем, дотримання правил пожежної безпеки здатні позбавити від наслідків, завданих пожежею.

За прогнозом синоптиків, у вихідні Черкащина продовжить насолоджуватися «вересневим літом», наповненим сонячним теплом та тишею. Обширний антициклон «KEVIN», який повільно переміщується вздовж середніх широт, виключає в нашому регіоні будь-які неприємні погодні сюрпризи. На фоні зростання атмосферного тиску погода буде безхмарною, зі слабким вітром та температурою вдень 21-26 градусів. Вночі внаслідок остигання земної поверхні вона знизиться до 6-11 градусів.

На наступному робочому тижні змін у синоптичній ситуації не чекаємо.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині новий антирекорд щодо захворілих на COVID-19.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version