До лікарні госпіталізували 53-річного жителя села Вікнине Звенигородського району, який отруївся дикорослими грибами. Про це повідомили у Черкаському обласному ЦКПХ.
Чоловік увечері 4 грудня вживав відварені та смажені гриби, які зібрав самостійно. Уже за годину після вживання у нього з’явилися симптоми: загальна слабкість, багаторазова блювота, біль у животі, діарея, запаморочення, озноб.

Потерпілого госпіталізували до КНП «Калинопільська багатопрофільна лікарня» у стані середньої важкості.
У Черкаському обласному ЦКПХ нагадали правила поводження із грибами:
- Збирайте відомі вам гриби. Дотримуйтесь правила: «не впевнений – не бери».
- Перед приготуванням уважно передивіться гриби.
- Краще збирайте трубчасті гриби (шапинка знизу нагадує губку).
- Не збирайте гриби при дорозі, біля промислових об’єктів, сміттєзвалищ – гриби накопичують шкідливі речовини.
- Не купуйте на стихійних ринках або «з рук».
- Не куштуйте сирі гриби. Варіть щонайменше тричі – щоразу в свіжій підсоленій воді упродовж 30+ хвилин.


