НовиниЧеркащинаЛісівники Черкащини повернулися з палаючої Луганщини (Фото)

Лісівники Черкащини повернулися з палаючої Луганщини (Фото)

-

- Advertisment -

7 жовтня тридцять два працівники держлісгоспів Черкащини повернулися з Луганщини, де протягом чотирьох днів допомагали гасити лісові пожежі.

На Сході працювали лісівники із Звенигородського, Кам’янського, Смілянського, Уманського, Чигиринського, Черкаського держлісгоспів та чотири одиниці протипожежних модулів, інформує пресслужба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Протягом останнього тижня вся Україна спостерігає за самовідданою боротьбою лісівників, рятувальників, військових, громадськості з катастрофічними лісовими пожежами у Луганській області. Як повідомлялося, на території Луганщини 30 вересня було зафіксовано 146 пожеж у природних екосистемах, які внаслідок ураганного вітру швидко поширилися на значну площу. Під час лісових пожеж загинуло 11 людей. За попередніми оцінками, орієнтовна площа, пройдена вогнем, становить понад 20 тис. га.

Помічник лісничого Капітанівського лісництва Кам’янського держлісгоспу, старший групи Сергій Левченко зазначає, що йому вже вдруге протягом цього року довелося брати участь у гасінні таких великих лісових пожеж. Перший раз – на Великодні свята на Житомирщині – тоді загін лісівників Черкащини також допомагав своїм колегам приборкати вогняну стихію:

«Ми гасили пожежі на території Станично-Луганського держлісгоспу, у двох осередках – в районі Піщаного та Малинівки. Працювали в основному на низових лісових пожежах, проте траплялися й верхові. Відсікали вогонь від основного масиву, рятували молоді насадження. Кожен з нас запам’ятає ці дні на все життя, адже працювали у прифронтовій зоні. Чутно було й вибухи, і постріли від лінії розмежування, траплялися військові автівки. Ми були обережними, наскільки це можливо, щоб не втрапити на розтяжки. Бачили лісову пожежу на непідконтрольній території – там біда, ліс просто вигорає, а ми не можемо нічого зробити

Ми робили все від нас можливе, щоб виконати поставлені завдання і не дати розповсюдитися вогню. Поряд з нами були луганські колеги-лісівники. Особисто для мене це колосальний досвід, бо працюю у лісгоспі, де переважають листяні насадження. У Станиці Луганській – піски і соснові ліси, які під час сильного вітру вигорають за хвилини. Масштаби пожежі величезні, картина жахлива – тисячі гектарів згарища, зруйновані війною та пожежами будинки.

Ми працювали в спартанських умовах – коли їхали, то були на це налаштовані, адже розуміли, що, може, там не буде де й переночувати. Було важко, але намагалися не втрачати оптимізму, попри все. У цьому плані відзначу чигиринських хлопців, а особливо Дейнеженка Валентина Петровича, який тримав нас у бадьорому настрої. Завдяки йому та його позитивному світогляду, негатив вдавалося згладити, а колектив згуртувати. У Луганськ ми їхали просто колегами, разом за ці дні багато чого пережили, тож до рідної Черкащини вже повернулися друзями».

Півторатисячний колектив лісівників Черкащини пишається самовідданістю наших колег-бійців, справжніх героїв, що рішуче боролися з вогняною стихією на Луганщині.

Як повідомляв сайт vikka.ua, протягом вересня браконьєри наловили на Черкащині риби на майже мільйон гривень.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах внаслідок ДТП до лікарні потрапив водій

Автопригода сталася на перехресті вулиць Юрія Іллєнка та Благовісна. За фактом ДТП поліція відкрила кримінальне провадження. Про це повідомляє...

На Черкащині прогнозують сильні дощі

Після двох тижнів сонячної, сухої та аномально теплої погоди, починаючи з 15 квітня на Черкащину прийшла дощова погода та...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x