НовиниКриміналЛіпандін: чим займався скандальний поліцейський після звільнення з Черкащини

Ліпандін: чим займався скандальний поліцейський після звільнення з Черкащини

-

- Advertisment -

Володимира Ліпандіна, який в період із серпня 2013 по лютий 2014 року, керував поліцією у Черкаській області, призначений головним поліціянтом Херсонської області. Нині ця область перебуває під окупацією рашистів. Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

У лютому 2014 року після Революції Гідності втік у Крим. З червня 2014 року перебуває у розшуку. Йому інкримінували ч. 2 ст. 365 ККУ (перевищення влади або службових повноважень). Ухвалою суду визначено запобіжний захід у вигляді дозволу на затримання  з метою приводу.

Чим запам’ятався на Черкащині?

 

На Черкащину його привів колишній голова Черкаської ОДА Сергій Тулуб. Ліпандін мав посилити так званий «поліцейський вплив» на опонентів тодішньої влади, бізнесменів та розподіляти незаконні грошові потоки.

У листопаді 2013 року розпочався Євромайдан у Києві. Із Черкас виїжджали групи патріотів. Їх постійно зупиняли поліцейські патрулі. Під колеса кидали їжаки. Дехто із активістів вдавалося добиратися самостійно.

У Черкасах мітинги ставали багатолюднішими і агресивнішими. Журналісти і активісти помічали, що з Черкасах автобусами відправляли тітушек. До речі, їм ніхто не перешкоджав виїжджати і прямувати до Києва. Без відома поліцейського начальства організувати ті тушкам «зелений коридор» не було б можливим.

23 січня відбувся штурм ОДА. Дехто назве його невдалим. Адже будівлю із середини захищали ті ж таки ті тушки спільно із «Беркутом». Сам Ліпандін очолював оборону будівлі обласної державної адміністрації.  Він тоді казав: «Ми маємо діяти жорстко!»

27 січня відбувся повторний штурм. До Черкас приїздив «Автомайдан». Їх зустрів на Соборній площі луганський «Беркут», який особисто запросив Тулуб. Ще довго на Центральній площі міста стояли побиті автомобілі. Поліція тоді затримала більше 60 людей. Їм швидко «шили справи» і відправляли в суд. Причому суди відбувалися в різних районах області.

Згодом черкащани організували блокпост на виїзді із Черкас на дамбу. Його атакував той же «Беркут», що повертався з Києва. Десятки людей опинилися в лікарні.

Чим займався і Криму?

Ліпандін зник з Черкащини майже в той же час, коли і Тулуб. Він поїхав в Крим. СБУ оголосила його в розшук.

У Криму в Євпаторії у дружини Ліпандіна був бізнес.  Вона володіє «центром інтегративної медицини» «Біоритм», який нібито лікує, «будь-які хвороби» методом «біорезонансної терапії».

За даними сайту «Інформаційний супровід», сам Володимир Ліпандін організував в окупаційній «юрисдикції» за тією ж євпаторійською адресою власну «приватну охоронну контору» «Дракар», «бійці» якої періодично потрапляли до «кримінальних хронік» окупантів.

Видання «Антикор» у 2021 році розповсюдило докази зв’язку втікача Володимира Ліпандіна з київським кланом Володимира та Костянтина Симонових, які, за інформацією журналістів, володіють низкою комерційних фірм та активно ввозять в Україну товар з-за кордону, надають іншим бізнесменам послуги щодо «сприяння митній». очищення товарів», хизуючи нібито «широкими власними зв’язками» у системах МВС та СБУ.

Що робитиме в Херсонській області?

Сайт «Інформаційний супровід» переконаний,   що головне завдання Ліпандіна в Херсоні налагодити не лише переміщення товарів, наркотиків та зброї з Криму до Херсона, а й надалі, на підконтрольну територію України, з формуванням відповідних корупційно-диверсійних мереж.Нині він уже оголосив, що всі працівники Херсонської поліції, які перейшли на бік окупантів, мають пройти тест на детекторі брехні.

11 листопада минулого року в інформаційному просторі України зявився Сергій Тулуб. В газеті “Голос України” він оприлюднив статтю.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

“Можливі підтоплення у верхів’ї Кременчуцького водосховища” – Ігор Табурець

Найближчі кілька днів, унаслідок пропуску води через каскад дніпровських водосховищ і рясних дощів, можливі підтоплення заплав і понижених прирічкових...

Хвороби хребта, через які можуть звільнити від військової служби

Оприлюднили список хвороб хребта, при яких особу визнають непридатною до військової служби у Збройних Силах України. Згідно з новим закону...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x