НовиниЧеркасиЮні черкасці стали призерами міжнародного конкурсу кіно (ВІДЕО)

Юні черкасці стали призерами міжнародного конкурсу кіно (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Днями в Києві завершився 20-й Міжнародний фестиваль-конкурс короткометражного кіно “Прес-весна на Дніпрових схилах”, у якому черкаська команда виборола ІІ місце.

Щоб переглянути відео, прогортайте сторінку до кінця

Про міжнародний успіх і процес створення фільму у випуску програми “Актуальна розмова” розповіли автори роботи: керівниця гуртка “Юні кореспонденти” ЦДЮТ Надія Чередник та вихованці гуртка — автор ідеї, режисер та сценарист Андрій Сторчак й учасниця знімань Анастасія Лучицька.

Тема фестивалю-конкурсу цьогоріч — “Світ у новому форматі”. В основі фільму черкаської команди — життя людства після ядерного вибуху. Саундтреком і лейтмотивом стрічки “Стежина” стала однойменна композиція Дмитра Гнатюка.

— До конкурсу ми готувалися задовго до початку війни, однак у лютому довелося змінити тему роботи. Ідея нашого фільму — показати, як мистецтво перемагає війну. Воно живіше за будь-які заморочки навіжених диктаторів, — розповів Андрій.

Надія Чередник розповідає, що їхня стрічка — про молодь, яка шукає себе в житті, кожен своєю стежкою, але через одну навіжену людину їхнє життя може зламатися в один момент.

До участі у зніманні були задіяні діти в різних умовах і кінцях світу, адже через війну багато хто змушений був поїхати за кордон. Зокрема, акторка Настя перебувала у Словаччині, ще одна з учасниць знімань була в Польщі, дехто — у Черкасах. Андрій як сценарист зумів дистанційно зорганізувати спільну роботу і створити єдине полотно для конкурсу.

Загалом на конкурс цьогоріч подали понад 500 робіт із 14 країн Європи й Азії. Це конкурс для дітей-журналістів, які хочуть себе реалізувати.

— У мирні й докарантинні часи щороку у травні діти збиралися на фестиваль, де мали змогу змістовно провести дозвілля, спілкуватися з однодумцями й удосконалювати навички. Для них проводили усілякі майстер-класи, екскурсії, квести. Останні три роки фестиваль триває дистанційно. Цього року облличчя конкурсу змінила ще й війна — умови й теми стали інакші, — розповіла Надія Чередник.

У Андрія Сторчака це вже не перший досвід створення кіно. Першу короткометражку він знімав в умовах карантину — тоді  йому прийшла ідея зняти фільм про сучасні технології. Одна з робіт минулої осені принесла йому спецпремію на конкурсі в Києві. Опісля Андрій допомогав писати сценарій для новорічного проєкту. Хлопець каже, йому до вподоби сам процес створення фільму, тож у майбутньому планує стати кінорежисером.

Побачити короткоментражний фільм, що приніс перемогу черкасцям, можна у повному випуску програми:

YouTube player

Читайте також: Богдан Кулинич: “Про участь у чемпіонаті світу дізналися за два тижні” (ВІДЕО).

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x