НовиниЧеркасиЮні черкасці стали призерами міжнародного конкурсу кіно (ВІДЕО)

Юні черкасці стали призерами міжнародного конкурсу кіно (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Днями в Києві завершився 20-й Міжнародний фестиваль-конкурс короткометражного кіно “Прес-весна на Дніпрових схилах”, у якому черкаська команда виборола ІІ місце.

Щоб переглянути відео, прогортайте сторінку до кінця

Про міжнародний успіх і процес створення фільму у випуску програми “Актуальна розмова” розповіли автори роботи: керівниця гуртка “Юні кореспонденти” ЦДЮТ Надія Чередник та вихованці гуртка — автор ідеї, режисер та сценарист Андрій Сторчак й учасниця знімань Анастасія Лучицька.

Тема фестивалю-конкурсу цьогоріч — “Світ у новому форматі”. В основі фільму черкаської команди — життя людства після ядерного вибуху. Саундтреком і лейтмотивом стрічки “Стежина” стала однойменна композиція Дмитра Гнатюка.

— До конкурсу ми готувалися задовго до початку війни, однак у лютому довелося змінити тему роботи. Ідея нашого фільму — показати, як мистецтво перемагає війну. Воно живіше за будь-які заморочки навіжених диктаторів, — розповів Андрій.

Надія Чередник розповідає, що їхня стрічка — про молодь, яка шукає себе в житті, кожен своєю стежкою, але через одну навіжену людину їхнє життя може зламатися в один момент.

До участі у зніманні були задіяні діти в різних умовах і кінцях світу, адже через війну багато хто змушений був поїхати за кордон. Зокрема, акторка Настя перебувала у Словаччині, ще одна з учасниць знімань була в Польщі, дехто — у Черкасах. Андрій як сценарист зумів дистанційно зорганізувати спільну роботу і створити єдине полотно для конкурсу.

Загалом на конкурс цьогоріч подали понад 500 робіт із 14 країн Європи й Азії. Це конкурс для дітей-журналістів, які хочуть себе реалізувати.

— У мирні й докарантинні часи щороку у травні діти збиралися на фестиваль, де мали змогу змістовно провести дозвілля, спілкуватися з однодумцями й удосконалювати навички. Для них проводили усілякі майстер-класи, екскурсії, квести. Останні три роки фестиваль триває дистанційно. Цього року облличчя конкурсу змінила ще й війна — умови й теми стали інакші, — розповіла Надія Чередник.

У Андрія Сторчака це вже не перший досвід створення кіно. Першу короткометражку він знімав в умовах карантину — тоді  йому прийшла ідея зняти фільм про сучасні технології. Одна з робіт минулої осені принесла йому спецпремію на конкурсі в Києві. Опісля Андрій допомогав писати сценарій для новорічного проєкту. Хлопець каже, йому до вподоби сам процес створення фільму, тож у майбутньому планує стати кінорежисером.

Побачити короткоментражний фільм, що приніс перемогу черкасцям, можна у повному випуску програми:

YouTube player

Читайте також: Богдан Кулинич: “Про участь у чемпіонаті світу дізналися за два тижні” (ВІДЕО).

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x