НовиниРозваги"Крутий заміс" "запалював" Лисянку і збирав кошти для військових...

“Крутий заміс” “запалював” Лисянку і збирав кошти для військових (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Пісні про рідну землю, козацький дух та навіть про скору перемогу українців – «Крутий заміс» підіймає настрій жителям Лисянки. Повідомляє власкор ВІККА.

Вражають виступом не тільки місцевих, а й студентів із Бахмуту. Війна змусила їх покинути рідні домівки і роз’їхатися по різних куточках України. Проте сьогодні, у день концерту, вони зустрілися в Лисянці. Сюди приїхали на практику до місцевого аграрного ліцею.

«Ми сьогодні потрапили з корабля на бал, як кажуть. Враження неймовірні, навіть важко підібрати слова, тому що те тепло, та позитивна енергетика від виступу хлопців, дівчат, вони неперевершені», – розповіла директорка Бахмутського державного професійного ліцею Олена Кандилюк.

Виступ гурту традиційно благодійний. Музиканти допомагають зібрати гроші місцевим волонтерам, щоб купити необхідне військовим.

«Ці кошти вже передали нам і там ще докидали – це буде можливо трішки більше ніж 20 тисяч. Да, в нас є кошти. Тиждень тому у нас був власний концерт. Із нього у нас залишились кошти. У нас зараз ціль або тепловізор, або квадрокоптер – те, що хлопці зараз дуже потребують», – зазначила начальниця відділу культури, молоді та спорту Лисянської територіальної громади Тетяна Синицька.

Глядачам учасники гурту підготували музичну програму переважно із власних пісень. Всього їх у них більше 40.

«Така одна з потужних пісень – це «Хата наша» сьогодні, я б сказав би. Вона така, трішки повільна, але дуже така потужна по енергетиці, по звучанню, як сучасні року-гурти використовують прийоми», – каже барабанщик гурту Максим Щепак.

Зігрівають зал не лише музиканти. Глядачі підспівують гурту і запалюють ліхтарики. Активний маленький шанувальник гурту встиг навіть обіймами подякувати музиканту під час виступу.

Вокалістка гурту Амелія Хренова розповідає: «Дуже тепло, дуже емоційно. Я бачила багато ліхтариків. Це дуже підтримує, тому що у мене зір поганий, я без окулярів і коли бачу люхтарик, то розумію, що людям подобається. Потім діти перед сценою вибігли і стрибали. Це дуже приємно. бачу їхні мами танцюють. Тобто дуже легка на підйом публіка і приємно звичайно виступати».

Ідея проводити такі благодійні концерти виникла у «Крутого замісу» спільно з директором ТОВ НВФ «Урожай» Олександром Воскобойніком. Велика війна спонукала музикантів і аграріїв об’єднатися, щоб працюючи на своєму фронті, допомагати нашим захисникам. Назвали цю ініціативу символічно – «Співаємо задля перемоги».

«Дані заходи, даний контент ми вже проходимо більше 3 місяців на теренах Черкаської області. Для чого – символічний збір коштів. Уже більше 200 тисяч зібрано коштів. Ці кошти розприділяються згідно вимог громади і побажань громад», – розповідає директор ТОВ НВФ «Урожай» Олександр Воскобойнік.

Тур Черкащиною – це справа, яка потребує фінансової допомоги. У цьому музикантів підтримав ТОВ НФП «Урожай» разом з фондом «МХП-Громаді».

«Ми сьогодні не говоримо про якісь заробітні плати. Ми говоримо про те, що гурту треба доїхати, можливо переночувати, якщо це один-два концерти в даному регіоні, ну і мабуть щось поїсти. І всі ці заходи фінансуються за рахунок фонду МХП «Громаді», – каже Олександр Воскобойнік.

Три місяці туру для «Крутого замісу» стали продуктивними: вже встигли провести більше 10 благодійних концертів.

«Побували вже в Катеринополі, в Тальному, в Корсуні, двічі в Городищі, Каневі, потім група виїжджала в Київську область. У Яготині в Новій Олександрівці і сьогодні в Лисянці, але дуже приємно, що люди зібралися і вони колективно підтримали оцю велику справу, підтримку і самих себе, і наших хлопців на передовій», – розповідає провідний фахівець соціальних проектів благодійного фонду МХП «Громаді».

У майбутньому музиканти планують відвідати інші міста України. Бо ж головне їх завдання – дарувати людям радість у нелегкий для країни час і співати задля перемоги.

 

Читайте також:

Золотонісець Максим Данчишен отримав почесний нагрудний знак «Золотий хрест» від Головнокомандувача Збройних сил України генерала Валерія Залужного.

 

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

Підтримайте донатами: А-банк 5375235110071785

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x