НовиниРозваги"Крутий заміс" "запалював" Лисянку і збирав кошти для військових...

“Крутий заміс” “запалював” Лисянку і збирав кошти для військових (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Пісні про рідну землю, козацький дух та навіть про скору перемогу українців – «Крутий заміс» підіймає настрій жителям Лисянки. Повідомляє власкор ВІККА.

Вражають виступом не тільки місцевих, а й студентів із Бахмуту. Війна змусила їх покинути рідні домівки і роз’їхатися по різних куточках України. Проте сьогодні, у день концерту, вони зустрілися в Лисянці. Сюди приїхали на практику до місцевого аграрного ліцею.

«Ми сьогодні потрапили з корабля на бал, як кажуть. Враження неймовірні, навіть важко підібрати слова, тому що те тепло, та позитивна енергетика від виступу хлопців, дівчат, вони неперевершені», – розповіла директорка Бахмутського державного професійного ліцею Олена Кандилюк.

Виступ гурту традиційно благодійний. Музиканти допомагають зібрати гроші місцевим волонтерам, щоб купити необхідне військовим.

«Ці кошти вже передали нам і там ще докидали – це буде можливо трішки більше ніж 20 тисяч. Да, в нас є кошти. Тиждень тому у нас був власний концерт. Із нього у нас залишились кошти. У нас зараз ціль або тепловізор, або квадрокоптер – те, що хлопці зараз дуже потребують», – зазначила начальниця відділу культури, молоді та спорту Лисянської територіальної громади Тетяна Синицька.

Глядачам учасники гурту підготували музичну програму переважно із власних пісень. Всього їх у них більше 40.

«Така одна з потужних пісень – це «Хата наша» сьогодні, я б сказав би. Вона така, трішки повільна, але дуже така потужна по енергетиці, по звучанню, як сучасні року-гурти використовують прийоми», – каже барабанщик гурту Максим Щепак.

Зігрівають зал не лише музиканти. Глядачі підспівують гурту і запалюють ліхтарики. Активний маленький шанувальник гурту встиг навіть обіймами подякувати музиканту під час виступу.

Вокалістка гурту Амелія Хренова розповідає: «Дуже тепло, дуже емоційно. Я бачила багато ліхтариків. Це дуже підтримує, тому що у мене зір поганий, я без окулярів і коли бачу люхтарик, то розумію, що людям подобається. Потім діти перед сценою вибігли і стрибали. Це дуже приємно. бачу їхні мами танцюють. Тобто дуже легка на підйом публіка і приємно звичайно виступати».

Ідея проводити такі благодійні концерти виникла у «Крутого замісу» спільно з директором ТОВ НВФ «Урожай» Олександром Воскобойніком. Велика війна спонукала музикантів і аграріїв об’єднатися, щоб працюючи на своєму фронті, допомагати нашим захисникам. Назвали цю ініціативу символічно – «Співаємо задля перемоги».

«Дані заходи, даний контент ми вже проходимо більше 3 місяців на теренах Черкаської області. Для чого – символічний збір коштів. Уже більше 200 тисяч зібрано коштів. Ці кошти розприділяються згідно вимог громади і побажань громад», – розповідає директор ТОВ НВФ «Урожай» Олександр Воскобойнік.

Тур Черкащиною – це справа, яка потребує фінансової допомоги. У цьому музикантів підтримав ТОВ НФП «Урожай» разом з фондом «МХП-Громаді».

«Ми сьогодні не говоримо про якісь заробітні плати. Ми говоримо про те, що гурту треба доїхати, можливо переночувати, якщо це один-два концерти в даному регіоні, ну і мабуть щось поїсти. І всі ці заходи фінансуються за рахунок фонду МХП «Громаді», – каже Олександр Воскобойнік.

Три місяці туру для «Крутого замісу» стали продуктивними: вже встигли провести більше 10 благодійних концертів.

«Побували вже в Катеринополі, в Тальному, в Корсуні, двічі в Городищі, Каневі, потім група виїжджала в Київську область. У Яготині в Новій Олександрівці і сьогодні в Лисянці, але дуже приємно, що люди зібралися і вони колективно підтримали оцю велику справу, підтримку і самих себе, і наших хлопців на передовій», – розповідає провідний фахівець соціальних проектів благодійного фонду МХП «Громаді».

У майбутньому музиканти планують відвідати інші міста України. Бо ж головне їх завдання – дарувати людям радість у нелегкий для країни час і співати задля перемоги.

 

Читайте також:

Золотонісець Максим Данчишен отримав почесний нагрудний знак «Золотий хрест» від Головнокомандувача Збройних сил України генерала Валерія Залужного.

 

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

Підтримайте донатами: А-банк 5375235110071785

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x