НовиниКатають, фотографують та піклуються. Як модні гаджети покращують життя...

Катають, фотографують та піклуються. Як модні гаджети покращують життя черкащан

-

- Advertisment -

Переміщатися, знімати, слідкувати за будинком – все це можна робити зовсім по-новому. Нанотехнологічні диковинки, які раніше черкащани могли побачити хіба що у фантастичних фільмах про майбутнє, наразі швидко входять у життя містян. Про головні технологічні новинки, що розважають та спрощують життя містян, дізнавався сайт vikka.ua.

Транспорт майбутнього та розвага в одному гаджеті. Цього літа яскравими новинками для Черкас стали гіроборди та гіроскутери, або сигвеї. Це екологічний вид транспорту, легкий в керуванні та без обмежень у віці. У місті є три локації, де можна взяти в оренду такі транспортні засоби. За 10 хвилин катання на гіроборді доведеться заплатити 25 гривень, а на гіроскутері – 30 гривень. Щоб стати власником гіроборда, треба викласти щонайменше 6,4 тисячі гривень, тоді як гіроскутери коштують від 15 тисяч гривень.

До речі, їх можна переносити у руках. Вони важать у середньому 10 та 15 кілограмів відповідно.

"Навчитися кататися дуже легко. Це справа декількох хвилин. При чому гіроскутери в управлінні простіші, ніж гіроборди. Головне – освоїти ази: вперед, назад та поворот.  А робити поворот на великій швидкості – це вже справа професіоналізму. Рівновагу транспорт утримує сам. Треба просто рівно стати", – пояснює співвласник бізнесу по наданню гіробордів в оренду Сергій Чміль.

Сергій каже, що головне – прямо тримати тіло, а рівновагу сигвей утримає сам

На своєму гіроборді хлопець їздить на роботу. По наших дорогах це робити не так вже і зручно. Але якщо уважно об’їжджати ями, то вдається перетворити маршрут на приємну прогулянку.

Його напарник Костянтин Козлов радіє, що інтерес до новинок зростає. І не тільки серед молоді. "Днями у нас на гіроборд встала жінка. Їй за 50 років. За 2 хвилини вона вже вправно поїхала сама", – розповідає він.   

За словами власника сигвей-бізнесу, його транспорт не споживає багато енергії. "На 25 км пробігу заряджається втричі довше, ніж звичайний мобільний телефон. І електроенергії споживає небагато", – пояснює він.

Гаджети мають не тільки переваги у використанні. Наприклад, залишити його на вулиці без нагляду – означає "подарувати" новинку черговому крадію. Щоб перетнути бордюри, водієві гіроборда треба брати його в руки. До того ж кататися на сигвеї можна лише на тротуарі, бо він не є транспортним засобом.

Також у Черкасах стає популярним прилад для аерозйомки – квадрокоптер, він же дрон. Це безпілотний літальний апарат, що керується дистанційно. За його допомогою можна знімати будь-яку місцевість, спортивні змагання, інші масові заходи тощо.

Коштує такий прилад у середньому близько 10 тисяч гривень.

Фото modelistam.com.ua

Cеред власників новинки для зйомок – черкаський блогер Євген Артеменко. Взимку він купив собі квадрокоптер  і з того часу жодного разу не пожалкував. "Відкривається зовсім новий світ фотозйомок. Використовувати можна по-різному: чи то фотографувати захід сонця на Дніпрі, чи панорами, людей. До того ж це може собі дозволити будь-який аматор. Найдешевший прилад можна купити за 15 доларів", – каже черкащанин.

За його словами, у деяких країнах такі прилади використовують з певними обмеженнями у вазі та інших параметрах. В Україні особливих правил користування дроном поки що немає. Тим не менш, блогер радить новачкам не піднімати квадрокоптер у повітря при вітрі, сильнішому за 3-4 м/с. Невпевненим користувачам треба бути вкрай обережним при використанні приладу над натовпом людей. Він може на них впасти та поранити. А заради збереження цілісності самого дрона його краще не піднімати дуже високо у приміщенні.

"Це дуже цікава річ, за допомогою якої не тільки можна зробити класні фото, а й на практиці випробувати свої знання з фізики", – ділиться досвідом Євген Артеменко.

Сучасні технологічні новинки не тільки можуть катати та знімати, вони ще й стукають у двері містян. Звісно, у переносному значенні. Черкащани можуть придбати сучасну систему, яка здатна перетворити оселю на "розумний дім". Це кілька датчиків, за допомогою яких власник житла має можливість дистанційно в режимі онлайн відстежувати зміни мікроклімату приміщення, регулювати систему безпеки і охорони, керувати світлом тощо. Ці прилади здатні сповіщати на смартфон про рухи у квартирі або будинку під час відсутності господаря. Також вони "вміють" взаємодіяти з іншими пристроями "розумного будинку", наприклад, з кондиціонером або лампами освітлення. Коштують такі прилади від 1,4 тисячі гривень.

Фото youtube.com

Поціновувачам активного способу життя не треба пояснювати, що таке фітнес-браслет. Для тих, хто тільки планує долучитися до занять спортом, варто знати про пристрій, який простежить за пройденою відстанню, допоможе проаналізувати сон і ненав'язливо розбудить власника у потрібний момент. У таких браслетів є також функції сповіщень про вхідний дзвінок і повідомлення у соціальних мережах.

"Цей прилад показує фази сну, коли і скільки часу тривав швидкий, а коли і скільки – глибокий сон і навіть розуміє, коли людина не спить, а ходить уночі. Також "вміє" вимірювати кроки, має будильник, годинник, вібрує, коли надходить дзвінок на телефон тощо", – розповідає власник фітнес-браслета черкащанин Юрій Бурко.

Найбільш бюджетний варіант браслета-помічника вартує 360 гривень. У залежності від виробника та функцій ціна таких пристроїв може сягати декількох тисяч гривень.

Гаджети для розваг, оселі, здоров’я і навіть для домашніх улюбленців. Останній, до речі, розробили українці. Це має, якщо не спонукати черкащан купити його, то хоча б дізнатися про особливості винаходу. Так, український гаджет Petcube отримав $2,6 млн інвестицій для розвитку дистрибуції у світі та подальшої розробки продукту. Petcube став першим продуктом, що дозволяє власникам домашніх тварин спостерігати за своїми улюбленцями, гратися та спілкуватися з ними на відстані за допомогою смартфону.

Це невеликий алюмінієвий куб, вагою в 589 грамів, в який вбудовані ширококутна камера, динамік, мікрофон і лазерна указка. Це такий собі розважальний комплекс для домашнього вихованця і одночасно камера відеоспостереження за ним. Гаджет підключається до смартфону за допомогою Wi – Fi. Наразі такий прилад можна придбати за 6 тисяч гривень.

  

Фото lovelylife.in.ua

Як повідомляв сайт vikka.ua, до "Черкаси ІТ кластера" приєдналася ще одна черкаська IT компанія.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Підприємці з Черкас, які постраждали від ракетного удару, почали отримувати компенсації

Розпочато виплати фінансової допомоги підприємцям, які постраждали внаслідок вибуху російської ракети. 41 підприємець вже отримав допомогу на загальну суму...

Які статки і доходи показали черкаські депутати від партії Зеленського

Земельні ділянки, TOYOTA CAMRY 2023, доходи й заощадження задекларували за 2023 рік міські депутати від фракції “Слуга Народу” у...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x