НовиниЧеркасиРобота черкаського водоканалу під загрозою через високі тарифи

Робота черкаського водоканалу під загрозою через високі тарифи

-

- Advertisment -

Директор асоціації Олександр Шкінь розповів, що робота черкаського водоканалу, як і решти в Україні, наступного року під великою загрозою через значне збільшення тарифів на енергоресурс, перш за все на електроенергію, вартість якої зросла майже вдвічі.

Про це він повідомив під час зустрічі з місцевими депутатами та представниками Асоціації міст України.

– Затрати на електроенергію становлять 40% тарифу водоканалів, і на сьогодні немає реальної можливості відшкодувати її вартість за рахунок збільшення тарифу, бо через політичні мотиви на це накладене табу. Крім того, складана ситуація з кадрами: середній вік працівників – близько 50 років, а середня заробітна плата становить 11 тисяч гривень. Цього мало, щоб «закріпити» в себе молодь, – повідомив Шкінь.

Представниця державного регулятора у сферах енергетики та комунальних послуг Ольга Дубій зазначила, що національний регулятор повторно розгляне питання тарифів, аби забезпечити гідну зарплатню працівникам водоканалу.

– Ми розуміємо, що нинішня вартість електроенергії триматиметься на ринку мінімум перший квартал, далі ціна піде на спад і з 1 квітня становитиме 2,10 грн. Такі наші розрахунки. Можемо запевнити, що національний регулятор повернеться до коригування тарифу на централізоване водопостачання й водовідведення для врахування видатків заробітної плати, – заявила пані Ольга.

Як повідомляв сайт vikka.ua, під час засідання представники «Укрводоканалекології» звернулися до міського голови Черкас з проханням не звільняти Сергія Овчаренка з посади керівника «Черкасиводоканалу» та переглянути питання щодо реприватизації очисних споруд міста.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Напав з ножем на 16-річного юнака: золотонісець проведе за ґратами 9 років

27-річного жителя Золотоніщини засуджено до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна за вчинення розбою. Про це повідомляє пресслужба...

43-річного черкащанина засудили до трьох років тюрми за ухилення від мобілізації

Військовозобов’язаний не прибув до ТЦК після отримання повідомлення про необхідність з'явитися. Про це повідомляє пресслужба Черкаської обласної прокуратури. Суд призначив...

Цікаве:

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...

Як розвиток військових технологій в Україні допоможе перемогти агресора

Сергій Токарєв розповів, чому потрібно швидко розвивати Military Tech...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x