НовиниЧеркасиАсоціація водоканалів просить мера Черкас не звільняти Овчаренка

Асоціація водоканалів просить мера Черкас не звільняти Овчаренка

-

- Advertisment -

Керівники асоціації водоканалів України, місцеві депутати та представники АМУ 17 грудня обговорили питання передачі очисних споруд міста в комунальну власність та звільнення директора підприємства Сергія Овчаренка.

Асоціація підготувала та передасть відповідне звернення до міського голови з проханням не звільняти Сергія Овчаренка з посади очільника КП «Черкасиводоканал» і вкотре переглянути питання реприватизації очисних споруд.

Президент асоціації водоканалів Дмитро Новицький зазначив, що черкаський приклад монополізації очищення води є винятком для України, тому реприватизація очисних споруд – важлива.

– Маємо схожі приклади і в Україні і за кордоном, де соціально відповідальні компанії приватизували потужності підприємств водозабезпечення й водовідведення, але не впоралися з роботою й повертають очисні у власність міста. Так сталося й із «Азотом», але через політичний тиск на керівника водоканалу реприватизація неможлива. Ми наголошуємо, що цей процес потрібен, адже очисні в Черкасах є об’єктом критичної інфраструктури, що зношений більш як наполовину, – зауважив Новицький.

За словами президента асоціації, результат роботи водоканалу за останні роки очевидні. Йдеться, зокрема, про ефективне використання коштів міжнародних фінансових організацій, сучасну лабораторію, модернізацію підприємства та повна готовність до роботи за новими санітарними вимогами, що мають бути введені 2022 року. Новицький каже, такі показники є далеко не скрізь.

На підтримку Сергія Овчаренка висловився й депутат Черкаської обласної ради Олександр Радуцький, зазначивши, що на його місце можуть узяти представника «Азоту», що сприятиме ухваленню вигідних для цього підприємства рішень.

Депутатка міської ради від фракції «За майбутнє» Любов Майборода – одна з ініціаторів звернення про передачу очисних у комунальну власність – закликала керівництво «Укрводоканалекологія» особисто обговорити проблемні питання з міським головою.

– У міській раді справді немає згоди в цьому питанні. Ми розуміємо стратегічні значення очисних для Черкас і вносили в порядок денний проєкт рішення, 5 разів голосували, але голосів бракувало. Я прошу керівників асоціації водоканалів особисто зустрітися з міським головою Бондаренком і все вирішити шляхом прямих переговорів, – заявила Майборода.

Депутатка також зазначила, що на найближчій сесії міської ради мають розглянути також петицію про продовження контракту Овчаренкові.

Нагадаємо, розпорядження про звільнення Сергія Овчаренка було оприлюднене на сайті міської ради 14 грудня. Раніше працівники «Черкасиводоканалу» мітингували з вимогою продовжити контракт нинішньому керівнику.

Представниця державного регулятора у сферах енергетики та комунальних послуг Ольга Дубій заявила, що національна комісія готова підтримувати Овчаренка, щойно очисні передадуть до ліцензійної справи його підприємства. На її думку, нинішній очільник КП здатен зробити очисні безпечними.

Керівники асоціації водоканлів зазначили, що намагатимуться зустрітися з Бондаренком й обговорити проблемні питання.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x