додому Новини Громадська рада вимагала від міліції пояснити 23 випадки порушення прав громадян

Громадська рада вимагала від міліції пояснити 23 випадки порушення прав громадян

0

Сьогодні у приміщенні обласного управління МВС члени Громадської ради з дотримання прав людини вимагали прозвітувати керівників відповідних напрямків про порушення діяльності правоохоронців.

Про це у коментарі vikka.ua повідомив член громадської ради з дотримання прав людини при УМВС України в Черкаській області Сергій Варич.

"Сьогоднішнє засідання вже давно назріло, тому що останнім часом є чимало повідомлень про те, що міліція порушує права громадян, затягує розслідування тощо. І навіть є випадки катувань. Тому ми вирішили, що цим сигналам треба надати увагу. Ми хочемо, щоб керівники тих напрямків УМВС, які за це відповідають, дали відповіді на питання: чи проводиться робота з виявлення винних, коли вони будуть покарані", – розповів активіст.

Також, за його словами, рада вже майже рік намагається отримати відповіді на питання, як розслідуються справи тих, хто постраждав під час майданівських подій у Черкасах.

"Настільки нам відомо слідчі, які приймали рішення про відкриття кримінальних проваджень досі працюють, вони не відсторонені. Тому ми вважаємо, що це є найрезонанснішим питанням. І все-таки, скільки б міліція не ухилялася від цього, потрібно рано чи пізно дати відповіді на ці питання і суспільству, і самим собі", – стверджує активіст.

Сергій Варич нагадав і про випадок катування молодого хлопця, якого звинуватили у крадіжці велосипеду.

"З його слів, правоохоронці намагалися вибити зізнання застосовуючи електрошокер. Там є низка нестикувань. Ті міліціонери, які звинувачені у цьому, звільнені не за катування, а за те, що вони порушили дисципліну. Ми вважаємо, що це не правильно, і хоча прокуратура веде слідство, ми вважаємо, що ми, як громадська рада при УМВС, теж зобов’язані максимально сприяти тому, щоб було максимально об’єктивне розслідування і щоб громадськість мала повну інформацію", – говорить Варич.

Загалом у активістів близько 23 запитань до справ слідчих Придніпровського та Соснівського райвідділів.

"Ми хочемо повідомити правоохоронців, що якщо до нас будуть звертатися люди, ти ми не залишимо жодну заяву без уваги. Ми будемо вимагати відповіді по кожному випадку порушення прав громадян", – заявив член громадської ради.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version