додому Новини Кримінал Голову громади з Черкащини підозрюють у хабарництві: хто він

Голову громади з Черкащини підозрюють у хабарництві: хто він

1

Кіровоградські правоохоронці повідомили про підозру сільському голові з Черкащини. За словами правоохоронців, він вимагав 500 тис грн за виділення землі. Про це повідомляється на сайті Кіровоградської обласної прокуратури.

Як ми вже повідомляли, на Кіровоградщині затримали посадовців із Черкащини, яких підозрюють у хабарництві. За виділення землі в оренду, за даними слідства, вони запросили 500 тисяч гривень.

За даними слідства, голова ОТГ у змові з начальником відділу  архітектури та земельних відносин вимагали  від підприємця 500 тис грн неправомірної вигоди. За ці кошти обіцяли позитивно вирішити питання щодо надання в оренду землі на підвідомчій території ОТГ. Йдеться про земельну ділянку площею 9 га, для здійснення підприємницької діяльності. Землевпорядника затримали на місці злочину, коли він приїхав отримувати першу частину  неправомірної вигоди у сумі 250 тис гривень.

Голові об’єднаної територіальної громади Черкащини за  фактом вимагання та отримання ним неправомірної вигоди у великому розмірі оголошено підозру  (ч.3 ст.368 КК України).

Прокурори  клопотатимуть перед судом про застосування до підозрюваного голови  запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Як стало відомо сайту vikka.ua, мова йде про голову Лип’янського територіальної громади Сергія Іщенко.

Читайте також

1 коментар

  1. А що орендатор прийшов і хотів отримати землю в оренду… Два шляхи: або перемога в Торгах по найбільшій ціні оренди, або “перемога” в торгах з чиновником, якщо не проводяться публічні закупівлі. Інший шлях тільки коли орендар має кума свата в каральних органах

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version