додому Новини Безпека Гине все живе: рятувальники Черкащини ліквідували 19 пожеж трави за добу

Гине все живе: рятувальники Черкащини ліквідували 19 пожеж трави за добу

0

За останню добу, 21 березня, в Черкаській області виникло 19 пожеж сухої рослинності! Причина одна – людська недбалість. В Управлінні ДСНС у Ченркаській області наголошують: під час спалення трави гинуть і тваринки, які там живуть.

У рятувальнвй службі повідомляють, що такі пожежі шкодять усій екосистемі: на охопленій вогнем території гинуть дрібні тварини і птахи, які живуть у траві. Також спалення трави призводить до забруднення повітря, що відповідно щкодить здоров’ю людей. особлива шкода – тим, хто страждає від захворювань дихальних органів.

Пожежники нагадують: за самовільне спалення трави заборонено законом і передбачає накладання штрафу.

«Люди, та коли ж ви вже зрозумієте, що таке “прибирання” шкодить, як нашій рідній родючій землі, здоров`ю наших громадян, так і тваринам, які народжуються та живуть у траві, яку ви так безжально намагаєтесь знищити» – пишуть на офіційній сторінці рятувальники.

&

Нагадаємо, за вихідні в Черкаській області ліквідували 13 пожеж сухостою. Причина загорань та сама – необережне поводження з вогнем. Так, у селі Олянине Черкаського району пожежа сухостою охопила площу у 10 гектарів. Силами пожежних ДСНС та місцевих пожежних команд вогонь було ліквідовано.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version