НовиниЧеркащинаФестиваль нескорених: на Черкащині відгримів п’ятий "Холодний Яр" (ФОТО)

Фестиваль нескорених: на Черкащині відгримів п’ятий "Холодний Яр" (ФОТО)

-

- Advertisment -

Патріотично-музичний простір без алкоголю та пластику, та ще й з благородною благодійною метою. Вихідними, що минули, Чигиринщина приймала учасників та гостей "Фестивалю нескореної нації "Холодний Яр". Цього року подія відбувалась з 5 по 7 липня вже на новій локації – у Суботові, передає кореспондент vikka.ua.

Місце проведення на території Національного історико-культурного заповідника "Чигирин" організатори обрали не випадково: Суботів – це не лише унікальний історичний центр, а й неймовірні живописні краєвиди. І вже нова локація зібрала близько 5 тисяч представників "нескореної нації" з усього світу.

"Фестиваль стає більшим, розширюється, ростуть його масштаби. В Грушківці, де він проходив протягом попередніх чотирьох років, стало вже занадто мало місця для всіх наших локацій і програми, – пояснює голова оргкомітету "Холодного Яру" Зоя Бойченко. І наголошує: місія та ідеологія "Фестивалю нескореної нації" залишились незмінними, тому програма, як і в попередні роки, має просвітницьку, патріотичну, популяризаційну складові.
 

Ще один важливий меседж фесту звучить як "Чистий розум без алкоголю, чиста планета без пластику!". Відтак його територія вже традиційно була вільна від алкоголю. Цьогоріч же організатори відмовились і від використання одноразового пластикового посуду.

"Нині існує безліч більш екологічних замінників одноразового посуду. Тому ми домовилися з усіма, хто на фестивалі пропонуватиме їжу чи каву, що вони використовуватимуть під час фестивалю саме таку тару, яка не шкодить довкіллю", – зазначає Зоя Бойченко.
 

Гутіркові галявини, лекції, екскурсії історичними місцинами Холодного Яру, зустрічі з учасниками російсько-української війни, містечко майстрів… Протягом трьох днів фестивалю гості мали змогу послухати й поспілкуватись з цікавими гостями. Серед них – письменник Василь Шкляр, очільник Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович, голова Держкіно Пилип Іллєнко, поет Юрій Руф та багато інших.

Спорт – основа здорової нації, впевнені організатори фестивалю. Тому у 2019-му спортивна галявина поповнилась новим видом спорту – в межах заходу пройшов турнір змішаних єдиноборств.

Музична сцена три дні поспіль вибухала драйвовими мотивами запрошених гуртів. Цьогоріч у програмі виявилось ще більше відомих, подекуди – легендарних для української сцени, імен: MOTANKA, Go-A, Anatoly Tapolsky, "Залізний хрест",KHORS, "Сокира Перуна", KARNA, КОРАЛЛІ, "Вій", Yurcash, Чумацький Шлях CH.SH., Тінь Сонця.

Окрім того, в межах "Фестивалю нескореної нації" щороку відбувається збір коштів на потреби ветеранів РУВ. Під час попередніх фестів його гості змогли допомогти гривнею Реабілітаційному центру Кузьміних, медичній частині батальйону. ім. Кульчицького. Гроші ж, зібрані стараннями небайдужих на "Холодному Яру 2019", будуть перераховані на ремонт карет "швидких" медичного батальйону "Госпітальєри".

Одразу після закінчення фесту його організатори про анонсували прийдешній "Фестиваль нескореної нації" 2020 року.

Як повідомляв сайт vikka.ua, до Черкас повертається легендарний турнір "Маніфест вулиці"

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x