додому Новини Екс-меру Черкас анулювали дипломатичний паспорт

Екс-меру Черкас анулювали дипломатичний паспорт

0

Міністерство закордонних справ анулювало дипломатичні паспорти колишнього прем’єр-міністра Миколи Азарова, колишніх депутатів Верховної Ради Олійника Володимира та Ігоря Маркова. А також іще 86 колишніх народних депутатів та чиновників, повідомляє "Радіо Свобода".

У заяві дипломатичного відомства зазначається, що, відповідно до положення про дипломатичний паспорт України, МЗС анулювало дипломатичні паспорти вказаних громадян України, які втратили підстави для користування дипломатичним паспортом і не повернули паспортний документ до МЗС у передбачений законодавством строк.

У міністерстві наголошують, що список осіб не є виключним.

У МЗС нагадують про обов’язок осіб, яким оформлено дипломатичний паспорт для здійснення службових відряджень за кордон, повертати відповідний паспортний документ для зберігання до МЗС у десятиденний строк після закінчення закордонного відрядження, порушення цієї вимоги є підставою для анулювання дипломатичного паспорта.

Як відомо, наприкінці липня екс-прем'єр-утікач Микола Азаров вирішив заснувати "Комітет порятунку України", який буде його "урядом у вигнанні".

В ході презентації "Комітету" представили "альтернативного кандидата в президенти", яким став регіонал Володимир Олійник.

Як відомо, Олійник був одним із співавторів "диктаторських законів" 16 січня, голосування за які викликали загострення на Майдані. У грудні 2014 року генеральна прокуратура України пред'явила Олійнику підозру в організації незаконного голосування у парламенті за закони "16 січня. Він був оголошений в розшук. Раніше Олійник був міським головою міста Черкаси.

15 серпня проти "Комітету порятунку України" ГПУ відкрила кримінальне провадження.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version