НовиниОсвітаДвоє черкаських випускників – із президентською стипендією

Двоє черкаських випускників – із президентською стипендією

-

- Advertisment -

Двоє черкаських випускників стали лауреатами стипендії президента України і з вересня 2021 по серпень 2022 років отримуватимуть щомісячну виплату. Про це повідомили в Департаменті освіти й гуманітарної політики ЧМР.

Вікторія Отрош і Тімоті Бьют вибороли призові медалі на щорічному Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт серед школярів старших класів – членів Малої академії наук України.

Загалом у фіналі 2021 року команда Черкаської області виборола 19 медалей, із них – 5 золотих, 5 срібних та 9 бронзових.

Вікторія Отрош – учениця 11-А класу 9-ї гімназії, виконувала дослідження в секції «Українська література» на тему «Русалонька із 7-В, або Прокляття роду Кулаківських» Марини Павленко і «Буба» Барбари Космовської: типологічна студія». Вона посіла І місце на обласному та всеукраїнському етапах конкурсу МАН. Наукова керівниця проєкту – Ганна Клименко (Синьоок), доцентка кафедри української літератури і компаративістики ЧНУ ім. Б. Хмельницького, кандидатка філологічних наук.

стипендіяТімоті Бьют, учень 11 класу Черкаського гуманітарно-правового ліцею (секція англійської мови). Наукова керівниця проєкту – Ніна Карпенко, учителька англійської мови Черкаського ГПЛ.

стипендіяЧитайте також: Ще чотири черкаські школи відновлюють навчання

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x