НовиниЧеркащинаДводенний кавовий фестиваль стартував у Черкасах (ФОТО)

Дводенний кавовий фестиваль стартував у Черкасах (ФОТО)

-

- Advertisment -

Різноманітні майстер-класи, фудкорти, ярмарки, портрети з кави, конкурси "Битва бариста-2017" та "Кавомайстер" 24 листопада вже втретє стартував загальноміський фестиваль "KavaFest-III", повідомляє кореспондент vikka.ua.

Один із черкаських університетів став на два дні справжньою кав’ярнею. Усі охочі могли вже втретє відвідати загальноміський фестиваль кави. На відміну від інших років, цьогорічний "KavaFest-III" будуть проводити протягом двох днів – 24 та 25 листопада.

"До фестивалю починали готуватися заздалегідь. Перші приготування розпочали ще влітку. Цьогоріч ми внесли деякі зміни, зокрема фестиваль вирішили провести протягом двох днів, для того, щоб не лише студенти, але і всі бажаючі черкасці могли насолодитися фестивалем", – розповідає один із організаторів фестивалю, викладач Алла Данилюк.

Дев’ять професійних барист із провідних черкаських кав’ярень цьогоріч знову змагаються за звання найкращого в місті в конкурсах "Битва бариста-2017" та "Кавомайстер".

Бариста Валерій Василевський участь у фестивалі бере вже вдруге. Хлопець переконаний, що від минулого року його рівень майстерності виріс і хоча торік він не переміг, цього року доклав максимальних зусиль для того, щоб ситуація змінилася.

"На конкурсі готував каву з каскарою з додаванням гранатового фрешу та лимонної цедри, – ділиться Валерій. – Цьогоріч вирішив знову брати участь через те, що можна отримати не лише незабутні емоції, але і досвід. Багато нових цікавих учасників, та і відвідувачів фестивалю також стало більше".

Приєднатися до вивчення кавової культури черкасці можуть, відвідавши зони лекторію, практикуми, лекції-діалоги та майстер-класи від професійних рестораторів, барист та кулінарів. Також усі охочі можуть скуштувати різноманітні оригінальні кавові напої чи навіть замовити власний портрет, намальований кавою.

Черкащанка Олена є фанатом цього фестивалю, хоча улюбленої кав’ярні в Черкасах і не має. Жінка переконана, що найсмачніша кава – приготована вдома власноруч.

"Я є постійним відвідувачем різноманітних фестивалів кави, зокрема втретє відвідую і KavaFest. Мене цікавить сам процес приготування, дуже цікаво, що при одній і тій же технології кава у чоловіка і жінки за смаком буде різною, – пояснює вона. – Я приходжу, дивлюся, навчаюся і повторюю ці всі процеси вдома, адже вважаю, що найсмачніша кава – свіжозмелена і приготована вдома власноруч".

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащани перемогли на Міжнародному фестивалі талантів.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

ПАТ «Черкасиобленерго»: енергетики розпочали ремонтний період обладнання відкритих розподільних пристроїв

Пресслужба ПАТ «Черкасиобленерго» повідомляє про технічне обслуговування та ремонти енергообладнання протягом року з метою якісного та безаварійного розподілу електричної енергії...

У Черкасах кухарям дитячих садочків збільшать зарплату

Сьогодні депутати Черкаської міської ради ухвалили рішення про надбавку до заробітної плати для кухарів дошкільних закладів. Про це повідомляє...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x