НовиниОсвітаДві школи на Уманщині отримали нові автобуси (Фото)

Дві школи на Уманщині отримали нові автобуси (Фото)

-

- Advertisment -

У Родниківський та Бабанський опорні закладт середньої освіти передали нові комфортабельні шкільні автобуси.

Закупівля нової автотехніки стала можлива завдяки наполегливості районної влади шляхом співфінансування 50/50 з обласного та місцевого бюджетів. Загальна вартість автобусів – 3 млн 700 тис. грн. Про це інформує пресслужба Уманської РДА.

Автобуси розраховані на 32 місця кожен, мають додаткові рівні безпеки, обмеження швидкості руху, звукову і світлову сигналізацію, аварійні кнопки, спеціальні сидіння та зручні сходинки. Важливості та актуальності новому транспорту додає і те, що розпочався зимовий сезон, який характеризується підвищеним ризиком аварійності на дорогах. Додаткові автобуси забезпечать безпечне підвезення школярів та вчителів до навчальних закладів та знизять навантаження на шкільні автобуси, які були придбані раніше і зараз експлуатуються. Наразі у Родниківський опорний заклад середньої освіти підвозяться 29 учнів з Берестівця, у Бабанський – 74 учні із Свинарки, Аполянки, Кожового Кута і Гродзевого.

З отриманням цінних подарунків шкільні колективи привітала голова Уманської районної державної адміністрації Світлана Волошенюк: «Сьогоднішня подія – це не просто вручення транспортного засобу. Це, перш за все, безпека дітей у дорозі до школи, а відтак – і спокій їхніх батьків. Це забезпечення рівного доступу до якісної освіти кожного школяра, який проживає в сільській місцевості».

Також голова РДА зазначила, що розвитку освітніх закладів, які стали опорними на Уманщині, приділяється особлива увага. Зокрема, оновленню їх матеріально-технічної бази. Адже суть реформи освіти – забезпечення всім необхідним окремих шкіл, коли через демографічну ситуацію немає змоги забезпечити усі. Так, окрім автобусів, цими днями 10 навчальних закладів отримали нові кабінети: інформатики та природничо-математичного профілю. Всім 17 першим класам закупили нові телевізори. 14 шкіл нещодавно поповнилися мультимедійними дошками.

Як повідомляв сайт vikka.ua, молоді науковці Черкащини презентували свої доробки на масштабній онлайн-конференції.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x