додому Новини Черкащина До кінця року на Черкащині можуть з’явитися 40 об’єднаних громад

До кінця року на Черкащині можуть з’явитися 40 об’єднаних громад

0

Обласні владці поділилися амбітними планами щодо створення об’єднаних територіальних громад. Так, до кінця року на Черкащині хочуть запустити в самостійне життя 40 ОТГ. Про це розповів заступник голови облдержадміністрації Ярослав Березань, передає прес-служба ОДА.

Вже зараз область демонструє позитивну динаміку, відзначив посадовець. Так, наразі очікують призначення виборів 11 ОТГ області. Ще два комплекти документів – на розгляді в ОДА.

"Це досить високий темп утворення тергромад порівняно з іншими регіонами України, – прокоментував Ярослав Березань. – За нещодавно оприлюдненим рейтингом Мінрегіону, наша область третя за цим показником. Випереджають нас тільки Дніпропетровщина та Одещина. В об’єднавчій роботі з районами нам, окрім, звісно, держави, допомагають міжнародні партнери, громадські організації. Так й люди загалом бачать позитивний результат змін у тих, хто вже об’єднався в громади та прожив у новому статусі близько року. Нагадаю, у нас таких діючих, а головне – спроможних громад-об’єднавців вже десять".

Він додав, що окрім фінансової незалежності, громади від об’єднання отримують і більше повноважень. Так, показова не тільки для області, а й загалом для України Білозірська ОТГ збирається придбати обладнання для видачі ID-карток. Це другий такий випадок в Україні і беззаперечний приклад самостійного розвитку громад на місцях.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Ляшко зустрівся із представниками спортивної громади Черкас.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version