НовиниЧеркаси«До бюджету Черкас потрібні надходження»: на сайті міськради проводитимуть...

«До бюджету Черкас потрібні надходження»: на сайті міськради проводитимуть аукціони

-

- Advertisment -

Відновити практику проведення відкритих аукціонів на сайті Черкаської міської ради та збільшити таким чином кількість фінансових надходжень до бюджету міста. З такою пропозицією виступив під час сесії черкаський депутат Іван Сухарьков.

Про це повідомляє кореспондент сайту vikka.ua.

Обранець зазначив, що по затвердженому новому бюджету в Черкасах зафіксовано 178 мільйонів гривень недофінансування. Тому потрібно якнайшвидше вирішити питання з додатковими надходженнями. За словами Івана Сухарькова, чудовим виходом із ситуації було б відновлення роботи рубрики «Аукціони» на сайті міської ради.

«Я звертаюся до вас, щоб відновити ту практику, яка була раніше, бо останній аукціон був розміщений на сайті міської ради в 2013 році. Тому пропоную розмістити в «Аукціонах» інформацію про проведення продажу ділянок комунальної власності на земельних торгах та аукціонах», – підкреслив обранець.

Він додав, що електронні земельні торги призначені для визначення реальної ринкової вартості за оренду та продаж земельних ділянок, розширення кола учасників. Завдяки відкритій інформації аукціону відбувається покращення бізнес-клімату для компаній. А за відсутності інформації на сайті міської ради бюджет втрачає суттєве джерело надходження коштів.

«Прошу зобов’язати Департамент архітектури та містобудування Черкаської міськради до 14 травня організувати розміщення на сайті міськради інформації щодо прийнятих рішень сесій про продаж/оренду земельних ділянок. Необхідно обов’язково вказати інформацію щодо розміщення земельної ділянки, адреси, цільового призначення, географічного зображення», – зазначив Іван Сухарьков.

Він також додав, що усі об’єкти, які пропонуються для участі в аукціонах, повинні дублюватися на сайті Черкаської міськради з посиланням на сайт Prozorro, Держгеокадастру. Вони мають містити дату проведення аукціону, кадастровий номер ділянки, призначення, площу, початкову ціну та інші дані.

«Після закінчення торгів потрібно розміщувати результати їх проведення по аукціону, зазначених учасників та переможців. Я вважаю, якщо ми зробимо прозорим питання аукціонів, то це буде суттєве надходження до місцевого бюджету і місто виграє дуже багато», – підкреслив обранець.

Пропозицію Івана Сухарькова підтримали 34 депутати, рішення було прийняте.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські депутати не хочуть бачити на сесії Нацкорпус та журналістів.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У мерії Черкас нагадують: 19 березня останній день обговорення перейменування вулиць

19 березня - останній день етапу громадського обговорення «Про перейменування об’єктів топоніміки міста Черкаси». Про це повідомляє пресслужба Черкаської...

На Черкащині жінку судитимуть за самовільне будівництво

Жительку села Червона Слобода судитимуть за будівництво на самовільно зайнятій земельній ділянці. Про це повідомляє пресслужба Черкаської обласної прокуратури. Вона...

Цікаве:

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...

Страхування дітей: що це і як працює?

Страхування — це поширений наразі вид захисту. Його використовують...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x