НовиниОсвітаДля черкаських освітян передали майже півтори тисячі ноутбуків

Для черкаських освітян передали майже півтори тисячі ноутбуків

-

- Advertisment -

Майже півтори тисячі ноутбуків передали для освітніх закладів Черкаської області за підтримки світових комерційних та благодійних організацій. Повідомляють  в Управлінні освіти і науки ОВА.

1442 ноутбуки отримали освітяни Черкаської області. Таке технічне підсилення стало можливим завдяки продовженню ініціативи «Ноутбук кожному вчителю». Реалізація програми стала можлива завдяки домовленостям Міністерства освіти і науки України з компанією «Google» та за підтримки Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури UNESCO.

Комп’ютерне обладнання передається для задоволення першочергових потреб:

  • педагогічних працівників закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти (в тому числі внутрішньо переміщених), чиї заклади освіти було пошкоджено, зруйновано або пограбовано та які забезпечують освітній процес у дистанційному форматі;
  • педагогічних працівників закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти у відносно безпечних регіонах, які навчають здобувачів освіти з числа внутрішньо переміщених осіб.

Отримані ноутбуки оснащені спеціалізованою операційною системою від Google – Chrome OS, яка відрізняється від звичних освітянам операційних систем. Тому партнери розробили чіткі інструкції із підключення та налаштування ноутбуків.

Педпрацівники, які отримають у користування ноутбуки, мають також пройти спеціальне безоплатне навчання, організоване МОН за підтримки Google Україна з можливостей використання цифрових інструментів для організації дистанційного навчання й підвищення ефективності освітнього процесу в межах програми «Google Digital Tools for Education / Цифрові інструменти Google для освіти», яке здійснюється протягом 2022/2023 навчального року.

У подальшому користувачам пристроїв буде надаватися доступ до освітніх ліцензій Teaching & Learning Account для роботи в спільній екосистемі Google Workspace.

Читайте також: 

Стояли на колінах: у Катеринопільській громаді поховали земляка

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x