НовиниКриміналДитину закатували: черкасці вимагають від прокуратури якісного розслідування у...

Дитину закатували: черкасці вимагають від прокуратури якісного розслідування у справі Андрійка

-

- Advertisment -

Перекваліфікувати статтю, перевірити соцслужбу та школу «на бездіяльність» та транслювати судові засідання по справі загиблого 7-річного Андрійка в онлайн-режимі. З такими вимогами сьогодні, 13 вересня, зібралися біля обласної прокуратури черкасці.

Про це повідомляє кореспондент сайту vikka.ua.

Організаторка мітингу Тетяна Кобець зазначає, що акція мирна і спрямована на привернення уваги до проблеми сімейного насильства.

«Є свідчення, що хлопця систематично били, але люди бояться свідчити офіційно. Рік тому була скарга в органи опіки про те, що дитину б’ють, але вона лишилася без реакції. Поряд із нами є інші діти, які потерпають від насильства, і байдужість суспільства їх може вбити», – підкреслює Тетяна Кобець.

У першу чергу активісти вимагають відкритості в розслідуванні справи, говорять, що частину доказів не оприлюднюють та не беруть до уваги. Окрім цього громада вимагає перекваліфікації інкримінованої статті (залишення у небезпеці) Вікторії Лясовій та її чоловіку на більш сувору – навмисне вбивство групою осіб з особливою жорстокістю.

«Є роздруківка всіх телефонних розмов та того, що вітчим має юридичну освіту і шукає роботу юриста, прокурора у Львові. Правоохоронці не беруть до уваги попередні злочини бабусі. Тоді над ними всі сміялися і ніхто не провів повного розслідування. Я не можу витримати такого безладу в Черкасах. Ми живемо в цивілізованому місті, в Україні. Я не можу зрозуміти, як можна було так закатувати дитину. І ці батько та мати так спокійно розповідають про цей інцидент. Ми вимагаємо від прокуратури провести повне розслідування. Цю справу мають розглядати публічно. Чому нам не дають бачити це все. Чи ми повернулися у 90-ті?» – висловлює обурення одна із активісток Марина Радченко.

Поспілкуватися та роз’яснити ситуацію до мітингувальників вийшов заступник головного прокурора Дмитро Чустрак. Говорить, що повідомити деталі справи та де була мати всі три місяці не може через таємницю слідства. Водночас запевнив, вважати, що молодша сестричка загиблого Андрійка зараз перебуває у небезпеці, немає офіційних підстав. Тому дитину із сім’ї не вилучають.

«З матір’ю та вітчимом хлопчика виконують всі необхідні слідчі дії, необхідних для встановлення всіх обставин даної події. Причини та подробиці того, що сталося, будуть з’ясовані. Їхнім діям буде надана належна юридична оцінка. Якщо орган досудового слідства буде здійснювати неналежно свої обов’язки, в дію буде вступати процесуальник керівник у вказаному кримінальному провадженні» – зазначив заступник головного прокурора.

Також Дмитро Чустрак додав про те, що для вичерпного розслідування керівництво прокуратури внесло зміни до складу прокурорів у вказаному кримінальному провадженні. До складу включені працівники галузевого відділу черкаської обласної прокуратури. Наостанок зазначив стосовно можливого невиконання службових обов’язків поліцією та службою у справах дітей. За його словами, оцінка їхнім діям буде надана у строки досудового розслідування.

Нагадаємо, що сьогодні, 13 вересня, минуло 9 днів по смерті 7-річного Андрійка. Хлопчика 24 серпня госпіталізували до лікарні у критичному стані з тяжкими травмами. За його життя медики боролися 12 днів, проте врятувати дитину не вдалося. Зараз правоохоронці точно не знають ні точної дати, коли хлопчик отримав ушкодження, ні способу, в який він їх отримав, чекають висновку експертизи. Вікторія Лясова та її чоловік, які тимчасово наглядали за хлопчиком і з будинку яких забрали скалічену дитину, зараз знаходяться під вартою. Попередньо, їм оголосили підозри за частиною 3, статті 115 – залишення у небезпеці.

Як повідомляла vikka.ua, поліція Черкас заявляє, що хлопчик впав з купи цегли.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
1 Коментар
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Крапка
Крапка
2 років тому

Схиляю голову перед активістами. Молодці, що вийшли на вулицю!!!

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Шкільні ліги на Черкащині: районний етап змагань перетнув екватор

На Черкащині розпочався третій тиждень районного етапу національного проекту «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч». Про це повідомляє пресслужба Черкаської ОВА. Змагання...

У Черкасах дітей та підлітків навчали дбати про своє ментальне здоров’я (ВІДЕО)

Стійкість молоді – сила нації. У Черкасах дітей та підлітків навчали дбати про своє ментальне здоров’я. Інформує ВІККА. Важливо підтримувати...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x