додому Новини Черкащина Депутат із Черкащини відстояв у суді назву вулиці на честь атовця

Депутат із Черкащини відстояв у суді назву вулиці на честь атовця

0

20 липня Жашківський районний суд Черкаської області задовольнив позов депутата-свободівця Жашківської райради Володимира Шарлая. Націоналіст вимагав визнати незаконним рішення міськради Жашкова про скасування перейменування вулиці Костромської на вулицю Віталія Кравченка. Про це повідомляє прес-служба Черкаської обласної організації ВО "Свобода".

Ще 24 вересня 2015 року в місті пройшли громадські слухання щодо перейменування вулиці Костромської та надання їй імені загиблого героя бійця ЗСУ, уродженця Жашкова Віталія Кравченка. Згодом, 14 квітня 2016 року на сесії Жашківської міськради, Володимир Шарлай виступив зі зверненням до депутатів, у якому, посилаючись на листи бойових побратимів, родичів Віталія Кравченка та результати громадських слухань 2015 року, пропонував провести зазначене вище перейменування. Тоді депутати одноголосно підтримали це звернення й вулицю Костромську було перейменовано.

4 травня 2016 року Жашківська міськрада скасувала це рішення про перейменування. Володимир Шарлай був переконаний, що рішення є незаконним і подав до суду позов. У результаті, Жашківський райсуд задовольнив вимоги частоково: рішення від 4 травня 2016 року скасувати, проте не зобов’язувати райраду утримуватися від перейменування вулиці Віталія Кравченка.

"Хоч суд і задовольнив позов частково, проте я вважаю, що це крок до перемоги. Закон захистив ім’я героя, отже справедливість відновлено. Тепер громада Жашкова та району чекає виконання рішення суд та рішення міськради від 14 квітня 2016 року" − повідомив Володимир Шарлай.  

Як повідомляв сайт vikka.ua, вулицю Умані перейменували на честь атовця Андрія Кизила.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version