НовиниЧеркащинаЦього року в Умані не зможуть прийняти хасидів

Цього року в Умані не зможуть прийняти хасидів

-

- Advertisment -

Україна цього року не зможе прийняти прочан на єврейський Новий рік Рош га-Шана. Причиною цього є повномасштабне вторгнення країни-агресора Росії. Повідомляє OBOZREVATEL з посиланням на пресслужбу посольства України в Ізраїлі у Facebook.

хасиди

Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук зазначив, що зараз Україна не може гарантувати безпеку.

«У зв’язку із турботою про життя та благополуччя прибулих в Україну та у зв’язку з кричущою російською війною в нашій країні, незважаючи на всі зусилля, ми не можемо гарантувати безпеку прочан і нині не пускаємо туристів та відвідувачів», – заявив він.

Він також закликав євреїв молитись, щоб війна закінчилася до Рош га-Шана.

«Ми сподіваємось, що молитви здійсняться, і Україна знову стане країною, яка щедро приймає гостей з Ізраїлю, і особливо євреїв, які приїжджають, щоб відвідати могили праведників», – додав посол.

Водночас рішення прокоментували у Міністерстві закордонних справ. Речник МЗС Олег Ніколенко заявив, що прочани зможуть приїхати в Україну після завершення бойових дій.

«Єдина причина – це війна Росії проти нашої держави. В умовах обстрілів російськими військами цивільної інфраструктури в українських містах ми не маємо можливості гарантувати безпеку іноземних туристів», – написав він на своїй сторінці у Facebook.

Зазначимо, що традиційно на святкування Рош га-Шана в Умань приїжджають десятки тисяч хасидів. Прочани з’їжджаються до міста на Черкащині на могилу цадика Нахмана.

Цадика Нахмана з Брацлава поховали на єврейському цвинтарі Умані ще 1810 року. Похований він був біля братської могили євреїв, яких убили під час Коліївщини (1768-1769). Місце прощі було відоме до 1920 року. У міжвоєнний період проща була заборонена, а за часів Другої світової війни єврейський цвинтар зовсім знищили.

Минулого року в Умань на святкування єврейського Нового року приїхало понад 30 тис. хасидів.

Як повідомляла раніше vikka.ua, в Умані «дворовий конфлікт» довкола собаки завершився кримінальним провадженням

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині прогнозують сильні дощі

Після двох тижнів сонячної, сухої та аномально теплої погоди, починаючи з 15 квітня на Черкащину прийшла дощова погода та...

Рух транспорту через Канівську ГЕС буде частково закрито

Проїзд через Канівську ГЕС буде частково закрито протягом трьох днів. Про це повідомляє пресслужба Канівської міської ради. Рух автомобілів через...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x