НовиниЧеркащинаЧотири черкаських гуртожитка відключили від газопостачання і почали виставляти...

Чотири черкаських гуртожитка відключили від газопостачання і почали виставляти на продаж

-

- Advertisment -

Вже майже добу без газу. На черзі – відключення води й електропостачання. У такі комунальні лещата потрапили чотири черкаських гуртожитки, у яких проживає близько тисячі чоловік. Напередодні їх перевели з балансу підприємства "Житлобудсервіс" і передали одній із СУБ Щоправда, вже тоді, коли остання фактично перейшла в стадію ліквідації. Шукати розради жителі гуртожитків прийшли до стін мерії, на засідання виконкому, передає кореспондент сайту vikka.ua.

Йдеться про гуртожитки, які розташовані у пров. Ханенка, 2 та 4, вулиці Хоменка, 12 та на В’ячеслава Чорновола, 245/1. Ті повинні перейти у власність територіальної громади м. Черкаси згідно з рішенням сесії від 18 жовтня 2018 року і прийняті на баланс двох черкаських СУБ. Також у власність громади перейшов будинок по вулиці Небесної сотні,31.

Однак рішення про виконання цього документу виконком приймав уже наприкінці червня 2019 року, коли на балансі КП "Придінпровська СУБ" та "Соснівська СУБ" не було жодного будинку і фактично підприємства готувались до ліквідації.

Також ці житлові об’єкти мали бути передані на баланс ПАТ "Черкасгаз", ПАТ "Черкасиобленерго" та КП "Черкаситеплокомуненерго". Однак, цього досі не відбулось. Жителі кімнат не мають навіть особових рахунків – до передачі комуналку сплачували "Житлосервісу".

Наразі гуртожитки  продовжують існувати на межі комунального колапсу. Адже охоронці та вахтери, які роками тут працювали, вже звільнені. То ж туди вільно заходять безхатьки й наркомани, а люди вночі по черзі сидять на вахті своїх гуртожитків, аби хоч якось убезпечити їх від незваних гостей.

"Ми не можемо приготувати собі, скоро й не помиємось. Бігали вчора з цими папірцями. Нас ганяли з кабінет у в кабінет, від інстанції до інстанції, – розповідають vikka.ua обурені жителі. – А в одній з цих інстанцій почули цинічну відповідь: хлопці, літо за вікном, покупаєтесь в Дніпрі, їсти приготуєте на березі!"Текст цитаты
 

Люди стверджують: за всі комунальні послуги завжди платили справно попередньому балансоутримувачу, підприємству "Житлосервіс", боргів перед ним не мають, тож чому сталось відключення, не розуміють. Тим часом, в Мережі вже знайшли оголошення про продаж одного з вищевказаних гуртожитків, по Хоменка,12. Той виставлений на сторінках одного з сервісів за 5 млн. 641 тис. грн.

"То це як, нас, як рабів, продадуть?, – нарікають жителі. – А у нас же тут багато людей прописані! Але нам такі умови створюють, щоб ми самі звідси виїхали, але їхати немає куди, це наше єдине житло".
 

Напередодні містяни й звертались до "Соснівської СУБ", якій були передані разом з гуртожитками.

"Ситуація з СУБами на сьогодні така, що ми працювали повноцінно тільки до 1 травня, а зараз на нашому балансі немає жодного будинку, я не знаю, як виконком приймав рішення, – каже директор КП "Соснівська СУБ" Роман Моторний. – На підприємстві зараз я і ще бухгалтер, яка ще лише пару днів працюватиме. За документами ми ще не ліквідовані, але на роботі немає жодного прибиральника, жодного електрика…"
 

Комунальник переконує: документ про отримання в підпорядкування своєї Служби кількох гуртожитків отримав лише вчора. 

Вирішувати ситуацію, що склалась, у мерії беруться терміново. Тому вже на 15:00 збирають нараду, куди запрошують і жителів, і представників "Черкасигазу", і комунальників.

Як повідомляв сайт vikka.ua, рішення сесії про скасування результатів конкурсу управителів будинків буде підписано вже сьогодні.

Ми не набридаємо. У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

У Черкасах відбулися пам'ятні заходи з нагоди 38-ї річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Про це повідомляє пресслужба Черкаської...

Черкаська ТЕЦ зупиняє свою роботу: за гарячу воду не нараховуватимуть

Із 4 травня поточного року Черкаська ТЕЦ тимчасово припиняє генерацію теплової та електричної енергії. Про це повідомляється на офіційній...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x