додому Новини Четверо черкащан претендують на звання героя за порятунок на воді

Четверо черкащан претендують на звання героя за порятунок на воді

0

Двох першачків, медсестру та переселенця номінували черкаські ДСНСники на звання "Герой-рятувальник 2016 року" за порятунок людей на воді. Лауреатів акції визначать 17 вересня – у професійний День рятувальників. Про це у коментар сайту vikka.ua повідомили у прес-службі Управління ДСНС у Черкаській області.

Перший випадок порятунку життя стався наприкінці березня у селі Косенівка Уманського району. Четверо першокласників гуляли на місцевому ставку. Коли вони пішли на кладку, менший хлопчик чотирьох років пішов за ними, перечепився і упав у воду. Школярі намагалися самостійно витягти дитину, однак він виявився заважким, бо мокрий одяг набрав ваги. Тож школярі розділилися: двоє залишилися тримати малого на поверхні, а двоє інших побігли кликати на допомогу.

Номінували рятувальники восьмирічних Дениса Скінтелю та Зою Коваль, які власне і тримали хлопчика до прибуття підмоги.

Вдруге врятували потопаючого відпочивальника 11 серпня на черкаському Дніпрі. Під час відпочинку на пляжі переселенець з Мар’їнки Дмитро Пугач помітив, що чоловік тоне і одразу кинувся у воду. Через кілька хвилин йому вдалось витягти потопаючого на берег. На щастя, в цей час серед свідків події була Леся Земба. Маючи медичну освіту, вона одразу перебрала на себе проведення реанімаційних заходів. Її дії були надзвичайно ефективними, тож коли на місце події за викликом прибула бригада "швидкої", то Лесі вже вдалось повернути потерпілого до життя.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах рятувальники евакуювали із задимленого будинку трьох людей.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version