НовиниЧеркасиУ Черкасах обговорили бюджет-2022. На що витратять гроші?

У Черкасах обговорили бюджет-2022. На що витратять гроші?

-

- Advertisment -

Відбулася публічна консультація щодо бюджету Черкас на 2022 рік. Про це інформують на сайті міської ради.

У проекті бюджету Черкас на 2022 рік враховано доходи загального фонду 2,7 млрд грн. Бюджет розвитку передбачено у розмірі 540,6 млн грн.

За структурою витрат загального фонду по галузях найбільше коштів спрямують на освіту (51,9%), набагато менші витрати передбачені на державне управління (13,2%), транспорт і дорожнє господарство (8,5%), охорону здоров`я (4,1%), житлово-комунальне господарство (3,7%), фізичну культуру і спорт (3,51%).

бюджет

Серед об’єктів бюджету розвитку, на які планують спрямувати найбільше коштів 2022 року, – капітальний ремонт внутрішніх мереж опалення у дитячих садочках, капремонт будівлі міського пологового будинку по вул. Чехова, обладнання для Третьої міської лікарні, реконструкція набережної, будівництво парку «Молодіжний», капітальний ремонт вул. Героїв Холодного Яру, реконструкція вул. Гагаріна, будівництво вул. Квіткова.

бюджет

Наразі проєкт бюджету розглядають депутати на засіданнях бюджетної комісії. За законом, його мають схвалити до 25 грудня. Цьогоріч головний кошторис міста планують розглянути 23 грудня, коли відбудеться сесія міськради. Причому мають затвердити не тільки загальний фонд, а й бюджет розвитку, чого не робили вже кілька років.

Під час презентації директорка департаменту фінансової політики Черкаської міської ради Тетяна Харенко розповіла, що на показники бюджету територіальної громади впливають або можуть вплинути такі чинники:

  • спрямування до місцевих бюджетів територіальних громад ПДФО у розмірі 4% доходи 120 млн.грн;
  • підвищення заробітних плат у сфері охорони здоров’я для лікарів (не менше 20, тис. грн на місяць) та середніх медичних працівників (не менше 13,5 тис. грн. на місяць) – видатки невідомі;
  • виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду без здійснення підприємницької діяльності на професійній основі покриття різниці в тарифах за рахунок місцевого бюджету – видатки невідомі;
  • збільшення заробітної плати працівників освіти – видатки 576 млн грн.

Протягом двох тижнів, починаючи з 6 грудня, триватиме збір пропозицій, які можна надсилати на електронну адресу департаменту finck@ukr.net. Усі пропозиції будуть узагальнені та надані депутатському корпусу.

Читайте також: На Черкаській ТЕЦ розповіли, на скільки днів вистачить вугілля.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Учасникам ДФТГ надаватимуть виплати з міського бюджету Черкас (ВІДЕО)

Кожному учаснику формування з міського бюджету цьогоріч виділять матеріальну виплату в розмірі 30 тис. грн. Про це повідомляє власний...

Черкащан попереджають про небезпечні пориви вітру

Завтра, 24 квітня, в місті Черкаси та на території області очікуються небезпечні пориви вітру. Про це повідомляє Черкаський обласний...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x