додому Новини Освіта Нове меню в черкаських школах буде вже з нового року

Нове меню в черкаських школах буде вже з нового року

0
нове меню

Із початку 2022 року черкаські школярі харчуватимуться за новим меню. Про це інформують на сайті ЧМР.

Нове меню – сезонне й розроблене на чотири тижні. Також впроваджується практика «страви на вибір» – діти зможуть вибирати, що їм їсти із запропонованого асортименту.

нове менюНаразі у навчальних закладах продовжують апробувати нове меню. Зокрема, у школі №27 тестували страви двох днів: салат з відвареного буряку, кабачки, цвітна капуста запечені з сметаною, плов з курячим м’ясом, печеня по-домашньому, сир твердий, чай із лимоном, хліб і фрукти; овочеве асорті, салат з капусти з сиром, котлета по-міланські з сиром, шніцель курячий, каша пшенична, каша пшоняна, узвар.

нове меню– Запропоновані для шкільного харчування страви мають естетичний вигляд, досить смачні, і головне –корисні. У меню є сезонні фрукти та овочі, доволі багато м’яса, немає шкідливих інгредієнтів. Сподіваюся, що воно сподобається учням, – прокоментував міський голова Анатолій Бондаренко під час апробування нового меню.

нове менюНову програму організації харчування у закладах загальної середньої освіти комунальної власності Черкас затвердили на 2022–2024 роки.

Постанова Кабміну затверджує нові норми і порядок організації харчування у закладах освіти. Вже в новому навчальному році цими документами передбачена відповідна калорійність страв та меню для учнів й встановлені обмеження щодо продуктів, що містять сіль, цукор і жири. Натомість у щоденному раціоні учнів мають бути злаки, овочі, фрукти, ягоди та молочні продукти, один раз на тиждень – риба морська, двічі на тиждень – м’ясо.

нове меню

Як повідомляла vikka.ua, із грудня освітяни отримуватимуть більші зарплати.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version