НовиниЧеркащинаЧеркаському депутату вручили підозру у несплаті податків і заволодінні...

Черкаському депутату вручили підозру у несплаті податків і заволодінні бюджетними коштами

-

- Advertisment -

Прокуратура Черкащини здійснює процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом умисного ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах та заволодіння бюджетними коштами.

Депутат Черкаської міської ради, будучи головою однієї з постійних депутатських комісій, організував і очолив злочинну групу, в яку увійшли два директора черкаських приватних товариств, які діючи під керівництвом зазначеного депутата – фактичного власника товариств, з метою вчинення злочинів, упродовж 2016-2018 років, шляхом видачі та використання завідомо підроблених офіційних документів про неіснуючі фінансово-господарські відносини, ухилилися від сплати податків на суму 4,6 млн. грн. Про це інформує прес-служба прокуратури.

Крім того, члени злочинної групи упродовж 2016 року, шляхом завищення вартості підрядних робіт із капітального ремонту об’єктів інфраструктури міста, заволоділи бюджетними коштами на суму 1,7 млн. грн.

Як стало відомо нашим журналістам, йдеться про черкаського "батьківщинівця", соратника мера Юрія Тренкіна, який нині очолює бюджетну комісію в міській раді. Сайт vikka.ua вже писав про фірми, які пов'язують з його іменем: ТОВ "Промбуд Індустрія" очолює близький товариш Тренкіна Євген Щербина,  та ТОВ "Хлібний дім-Україна" підкерівництвом Сергія Коломійця.  Компанії фігурують у кримінальних провадженнях щодо привласнення державних коштів та несплаті податків в особливо великих розмірах.

Прокуратура вручила трьом особам підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем); ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів);  ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 358, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів); ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України, вчинених організованою групою.

Досудове розслідування триває, слідчими та процесуальними керівниками вживаються заходи щодо повного, всебічного та неупередженого встановлення усіх обставин справи та встановлення повного кола осіб, причетних до вчинення кримінальних правопорушень.

Наразі вирішується питання щодо забезпечення кримінального провадження, в тому числі обрання підозрюваним запобіжних заходів.

За вчинення вказаних злочинів міському обранцю та його "подільникам" загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна. 

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаський депутат звертається до СБУ щодо хакерської атаки сторінки радника мера.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

“Можливі підтоплення у верхів’ї Кременчуцького водосховища” – Ігор Табурець

Найближчі кілька днів, унаслідок пропуску води через каскад дніпровських водосховищ і рясних дощів, можливі підтоплення заплав і понижених прирічкових...

Хвороби хребта, через які можуть звільнити від військової служби

Оприлюднили список хвороб хребта, при яких особу визнають непридатною до військової служби у Збройних Силах України. Згідно з новим закону...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x