додому Новини Черкаський нардеп побував на акції блокади Криму (ФОТО, ВІДЕО)

Черкаський нардеп побував на акції блокади Криму (ФОТО, ВІДЕО)

0

Народний депутат-азовець Олег Петренко побував у Херсонській області на акції блокади Криму.

"Приїхав ознайомитися з тим, як живуть хлопці, які мають завдання, як їх виконують, які є організаційні проблеми. Та і взагалі, доводиться багато виступати на центральних телеканалах, тому маю звичку, перш ніж казати про щось, приїхати та подивитися самому, а не з чиїхось слів, з прочитаного в Інтернеті", – пояснив мету свого візиту народний депутат родом із Черкас.

Крім того, під час поїздки Олег Петренко передав активістам невеличку передачу від волонтерської організації "Наш батальйон". За його словами, зараз для активістів потрібні звичайні побутові речі для проживання на блокпостах, побутова хімія, засоби особистої гігієни, а також теплі речі.

Як відомо, вже близько місяця активісти за ініціативою лідерів кримських татар розпочали блокувати шляхи, що ведуть з України до Криму, не пускаючи фури з харчами. Лише в перший день "блокади" до Криму не потрапили понад 200 вантажівок. За даними активістів, влітку через тутешні пункти пропуску проходили по 400-500 фур на день.

Активісти називають цю акцію "громадянською блокадою", і кажуть, що в такий спосіб хочуть привернути увагу до утисків проти кримських татар в анексованому Криму. А також до парадоксальної, на їхній погляд, ситуації, коли Україна постачає продукти та електроенергію на територію, яку вважає окупованою.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version