НовиниЧеркащинаЧеркаський фестиваль CherITy збиратиме кошти для дитячого притулку та...

Черкаський фестиваль CherITy збиратиме кошти для дитячого притулку та онкодиспансеру

-

- Advertisment -

16 вересня, у неділю, стартує вже четвертий "CherITy Fest". Команди черкаських IТ-компаній змагатимуться з метою збору коштів на встановлення ігрових майданчиків у дитячому притулку "Теплий Дім" та закупівлю необхідного обладнання для відділення дитячого центру онкогематології Черкаського обласного онкодиспансеру. Традиційно захід проходитиме у парку Сосновий бір, передає прес-служба фестивалю.

Ініціатива на "CherITy Fest" Сергія Романенка стала вже традиційною. Сергій Романенко – спеціаліст "SPD-Ukraine", QA Automation Lead на проекті "PitchBook Platform" за статусом. А за власними словами – "захисник миру, краси, корпоративної гармонії" та, як він сам жартує, "старий пацан". Сергій брав участь у найпершому забігу в рамках "CherITy Fest-2016".

"Ідея створення фестивалю виникла з розуміння того, що можна, заявити про IT-ком'юніті міста як про силу, котра представлена молодими, здоровими та свідомими людьми. Всупереч стереотипам, що айтішник – це моніторний зануда, який думає тільки про побітовий зсув та нову материнську плату, – зазначає Сергій Романенко. – Ні, айтішники здатні займатися спортом та різними активностями, розуміють проблеми міста, суспільства та здатні прийняти участь у вирішенні цих проблем та допомагати. CherITy – це для мене спосіб внести вагомий вклад у розвиток міста та підтримати різні позитивні ініціативи, об'єднати IT-компанії міста спільною ідеєю та дати змогу усім поспілкуватися, реалізуючи спільну добру справу". 

Попередні фестивалі зібрали більше 170 тисяч гривень та допомогли громаді міста провести конкурс архітектурних проектів літнього кінотеатру, створити перший мурал міста на фасаді школи №15, прокласти доріжку для людей з обмеженими можливостями руху на пляжі "Живчик", закупити 62 датчика на світлофори для людей з вадами зору, та оплатити курси іпотерапії та сенсорної інтеграції для "особливих" діток в рамках співпраці з ГО "Сонячні діти Черкащини".

"Завдяки CherITy Fest, у березні ми отримали 9 тисяч гривень, – каже Оксана Заболотня, заступник голови ГО "Сонячні діти Черкащини". – Мали можливість для 20 дітей нашої ГО провести літній курс реабілітації по іпотерапії та сенсорній інтеграції, на що витратили в цілому 33500 грн. Ці гроші були зібрані протягом березня в рамках акції "Кольорова шкарпетка".

Як повідомляв сайт vikka.ua, на благодійній фотосесії зібрали кошти для дітей-сиріт. 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Городищі заарештували чоловіка, який вдарив ножем знайомого

Під час сварки чоловік завдав потерпілому удар ножем у живіт, в результаті чого останнього довелося госпіталізувати з тяжкими тілесними...

Золотонісця підозрюють у вчинені розпусних дій щодо 13-річної дівчини

Раніше судимому за корисливі злочини 28-річному жителю Золотоніського району повідомили про підозру за фактом розбещення малолітньої особи. Про це...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x