НовиниЧеркащинаЧеркаський чиновник: встановив генератор – отримай дозвіл

Черкаський чиновник: встановив генератор – отримай дозвіл

-

- Advertisment -

В управлінні екології та природніх ресурсів Черкаської ОДА запевняють: ті підприємці, які встановили генератори, мають отримати дозвіл на викиди. Свої зауваження вони виклали на сторінці управління в мережі Фейсбук.

Дотримання вимог чинного законодавства є обов’язковою вимогою для кожного суб’єкта господарювання, незважаючи на діючий у країні воєнний стан, йдеться у повідомленні чиновників.

В управлінні екології доводять до відома, що існують стаціонарні та пересувні джерела викидів забруднюючих речовин.

Стаціонарне джерело забруднення атмосфери – підприємство, цех, агрегат, установка або інший нерухомий об’єкт, що зберігає свої просторові координати протягом певного часу і здійснює викиди забруднюючих речовин в атмосферу.

Пересувне джерело забруднення атмосфери – транспортний засіб, рух якого супроводжується викидом в атмосферу забруднюючих речовин.

Генератор є організованим стаціонарним джерелом викиду, при роботі якого утворюються і надходять в атмосферне повітря забруднюючі речовини, на які необхідно мати документ дозвільного характеру.

Враховуючи, що бізнес України відіграє ключову роль в економіці держави, Кабінетом Міністрів України 18.03.2022 прийнято постанову № 314, згідно якої у період воєнного стану викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря можуть здійснюватися суб’єктами господарювання на підставі декларації про провадження господарської діяльності, яку можливо отримати в електронній формі через Єдиний державний вебпортал електронних послуг, зокрема засобами мобільного додатку Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (https://diia.gov.ua/services/yedeklaraciya). Після припинення чи скасування воєнного стану (не пізніше одного місяця) суб’єкту господарювання необхідно отримати дозвіл на викиди.

При виникненні будь-яких питань стосовно отримання документів дозвільного характеру чиновники пропонують звертатись до Управління екології та природних ресурсів Черкаської обласної державної адміністрації (тел. 63-36-55, 63-09-07).

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
1 Коментар
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Denys
Denys
1 рік тому

Якщо хочуть поборотись за екологію нехай поїдуть на вул. Сурікова, дим з труб підприємств та гаражів від покришок, сміття. Чого варте тільки Віватрейд які спалюють синтетичні залишки тканин від виробництва.

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Підприємці з Черкас, які постраждали від ракетного удару, почали отримувати компенсації

Розпочато виплати фінансової допомоги підприємцям, які постраждали внаслідок вибуху російської ракети. 41 підприємець вже отримав допомогу на загальну суму...

Які статки і доходи показали черкаські депутати від партії Зеленського

Земельні ділянки, TOYOTA CAMRY 2023, доходи й заощадження задекларували за 2023 рік міські депутати від фракції “Слуга Народу” у...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x