НовиниЧеркащинаЧеркаський чиновник: встановив генератор – отримай дозвіл

Черкаський чиновник: встановив генератор – отримай дозвіл

-

- Advertisment -

В управлінні екології та природніх ресурсів Черкаської ОДА запевняють: ті підприємці, які встановили генератори, мають отримати дозвіл на викиди. Свої зауваження вони виклали на сторінці управління в мережі Фейсбук.

Дотримання вимог чинного законодавства є обов’язковою вимогою для кожного суб’єкта господарювання, незважаючи на діючий у країні воєнний стан, йдеться у повідомленні чиновників.

В управлінні екології доводять до відома, що існують стаціонарні та пересувні джерела викидів забруднюючих речовин.

Стаціонарне джерело забруднення атмосфери – підприємство, цех, агрегат, установка або інший нерухомий об’єкт, що зберігає свої просторові координати протягом певного часу і здійснює викиди забруднюючих речовин в атмосферу.

Пересувне джерело забруднення атмосфери – транспортний засіб, рух якого супроводжується викидом в атмосферу забруднюючих речовин.

Генератор є організованим стаціонарним джерелом викиду, при роботі якого утворюються і надходять в атмосферне повітря забруднюючі речовини, на які необхідно мати документ дозвільного характеру.

Враховуючи, що бізнес України відіграє ключову роль в економіці держави, Кабінетом Міністрів України 18.03.2022 прийнято постанову № 314, згідно якої у період воєнного стану викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря можуть здійснюватися суб’єктами господарювання на підставі декларації про провадження господарської діяльності, яку можливо отримати в електронній формі через Єдиний державний вебпортал електронних послуг, зокрема засобами мобільного додатку Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (https://diia.gov.ua/services/yedeklaraciya). Після припинення чи скасування воєнного стану (не пізніше одного місяця) суб’єкту господарювання необхідно отримати дозвіл на викиди.

При виникненні будь-яких питань стосовно отримання документів дозвільного характеру чиновники пропонують звертатись до Управління екології та природних ресурсів Черкаської обласної державної адміністрації (тел. 63-36-55, 63-09-07).

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
1 Коментар
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Denys
Denys
1 рік тому

Якщо хочуть поборотись за екологію нехай поїдуть на вул. Сурікова, дим з труб підприємств та гаражів від покришок, сміття. Чого варте тільки Віватрейд які спалюють синтетичні залишки тканин від виробництва.

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x