додому Новини Черкащина Черкаські синоптики спрогнозували, яким буде початок літа

Черкаські синоптики спрогнозували, яким буде початок літа

0
pravda.com.ua

Весна закінчилася нетиповим похолоданням. Проте перший тиждень літа теж мало відрізнятиметься від вже встановленої погоди.

У вівторок – четвер, 1-3 червня, атмосферні фронти активного, добре насиченого вологою циклону з півдня зумовлять на Черкащині дощі, місцями значні, подекуди можливі грози та град. Дискомфорту додаватиме рвучкий вітер 15-20 м/с. Температура вночі +5..+10º, вдень +14..+19º. Тому, виходячи з дому, не забудьте парасольку.

У п’ятницю – суботу, 4-5 червня, під впливом Скандинавського антициклону дощі візьмуть перерву. Хмарність зменшиться, сонця побільшає. Температура підвищиться: вночі +7..+12º, вдень +18..+23º.

Прохолода та дощі сприяють розвитку грибкових хвороб на сільськогосподарських культурах. Їх активізація і розпочнеться з підвищенням температури. Тому, щоб залишитися з врожаєм, вже зараз потрібно запастися засобами захисту від хвороб та шкідників і вчасно обробити культури у перерві між дощами. Строки боротьби з яблуневою плодожеркою першого покоління підійдуть 9-10 червня.

За попередніми розрахунками, перша декада червня справжнього стійкого літнього тепла не обіцяє.

Як повідомляв сайт vikka.ua, цього року на Черкащині прогнозують високі врожаї хлібів.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version